Naslovna VESTI PSI KAKAV PAR AVANTURISTA – Pas i mačka planinari

KAKAV PAR AVANTURISTA – Pas i mačka planinari

0

Ovaj divan par avanturista je zaista neverovatan. Poznato je da psi vole da prate svoje vlasnike gde god da ovi pođu pa makar to bila i prilično zahtevne šetnje po planinama. Ali da to vole i mačke – e, to već predstavlja čudo. Ovaj par avanturista koji čine pas Henri i mačka Balu pokazuje koliko je ogromno njihovo prijateljstvo i međusobno poverenje.

Henri je udomljen 2014. godine pošto je odmah pokazao veliku privrženost svojoj udomiteljki Sintiji Benet. Bio je neodoljiv i Sintija ga je uzela. I Henri se odomaćio. Samo tri dana po usvajanju Sintija i njen dečko su poveli Henrija na planinarenje. Pokazao je fantastičnu spretnost kada je u pitanju penjanje po strmim padinama i liticama i uživanje u pogledima sa neverovatnih planinskih vrhova. Od tada, Henri svoje vlasnike uvek prati u njihovim planinarskim pohodima.

Ali, mala srećna porodica još nije bila kompletna. Sintija je oduvek želela da ima i mačku. Naravno zbog svog hobija – želela je posebnu mačku. Onu koja bi je pratila u avanturama! I onda, upoznala je Balu. Ova mešanka sijamske mačke se odmah zaljubila u Sintiju, a pokazala je još veću ljubav i privrženost Henriju. Henri joj bio najbolji prijatelj, uzor i svuda ga je pratila.

Tako je bilo i sa planinarenjem. Kada bi Sintija i Henri polazili na put, Balu je pokazivao želju da ide sa njima. Sintija je počela da uči mačku da hoda na povocu. Balu je bio savršen učenik. To mu se svidelo i ubrzo je počeo da šeta na povocu svuda sa Henrijem.

BRAVO – Formirana specijalna jedinica za borbu protiv neodgovornih odgajivača

Isto tako, svidele su mu se i šetnje po prirodi i planinarenje. Čini se da je usvojimo sve navike svog najboljeg prijatelja Henrija. Sintija kaže da se više ponaša kao pas nego kao mačka.

Kada idu na planinarenje, Balu ipak ne može dugo da drži korak sa Henrijem i Sintijom. Ali, kada se umori tu je Henri da priskoči u pomoć. Obožava da se odmara na Henrijevoj glavi i leđima, a čini se da ovom neverovatnom psu nimalo teško ne pada dodatni teret tokom šetnje.

STRAVIČNO – 5000 mrtvih pasa i mačaka pronađeno u poštanskim paketima

Ljubimci koje uzmemo nisu uvek onakvi kako smo mi očekivali ili želeli. Većina mačaka nije spremna za avanture kao što je to Balu. Više vole mir i udobnost doma. Često ni psi ne pokazuju toliku ljubav, privrženost i hrabrost prema mačkama sa kojima žive. Birajte ljubimca prema karakteru i ličnosti, a ne prema rasi koja vam se sviđa. Tako ćete imati doživotnog prijatelja sa kojim ćete moći da delite sve svoje želje i maksimalno iskoristite zajedničko vreme.

Inače, Henri i Balu su nedavno dobili još jednog člana porodice. To je Tor, mešanac aljaskog malamuta koji se savršeno uklopio u ekipu. Vlasnici Henrija i Balu su onovali fondaciju „Henri i Balu“ koja se bavi očuvanjem prirode američkog zapada. Ovaj par avanturista to i zaslužuje.

Izvor: Go travel blogger Fotografije: Instagram

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstZAŠTO NE TREBA IMATI BULDOGA? Ili ga treba odmah nabaviti.
Sledeći tekstČIVAVA – PAS HEROJ 2020. GODINE

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime