Naslovna VESTI PSI KAKAV SMO TO NAROD? – Meštani prete ubijanjem napuštenog psa!

KAKAV SMO TO NAROD? – Meštani prete ubijanjem napuštenog psa!

0
kakav smo to narod

Nedavno smo naišli na potresnu i dramatičnu objavu na Fejsbuku o napuštenom psu koji tumara ulicama jednog sela u okolini Leskovca. Pas je očigledno u veoma lošem stanju i potrebna mu je pomoć kako veterinara tako i hitnan smeštaj. Naime, deo meštana ima krajnje negativan stav prema psu i svima koji žele da mu pomognu prete policijom i ubijanjem nesrećnog psa.

kakav smo to narod

Pas koji je verovatno doga koju je neko krajnje bezobzirno napustio ne pokazuje nikakvu agresivnost. Štaviše, oni retki koji su pokušali da mu pomognu dajući mu hranu i vodu tvrde da je veoma prijateljski nastrojen prema ljudima. Neuhranjen je, ima ranu na jednoj nozi i stalno doživljava maltretiranje lokalnih ispijača piva ispred prodavnice u selu.

Pročitajte i ovo: NAJZAD SREĆA – Štenetu kome su odsekli rep makazama dobilo dom.

Situacija se komplikuje. Žena koja je nekoliko puta uspela da odbrani psa od onih koji misle da ovog psa treba i dalje mučiti je otputovala i ovaj nesrećnik je sada bez ikakve zaštite i pomoći. Najgore od svega, svi koji žele da pomognu izloženi su brutalnim pretnjama. Situacija je apsurdna. Preti se policijom i ubijanjem psa onima koji žele da ga sklone a istovremeno psa ne žele u svom selu! Nešto ipak nije u redu sa našim narodom, zar ne?

kakav smo to narod

Tako dolazimo da glavnog pitanja. Šta se događa sa ljudima? Odakle toliko besa, mržnje i netrpeljivosti prema svakome ko želi da pomogne u spasavanju nekog živog bića? Kakav smo to narod postali?

kakav smo to narod

Pročitajte i ovo: JEDNOSTAVNO I LJUDSKI – Prodavačica podelila svoj ručak sa uličnim psom!

Radi se o ženkici koja je stara oko godinu dana. Pretpostavlja se da se radi o dogi ili mešancu u ovom tipu. Srećom , postoje ljudi koji žele da pomognu koliko mogu. Ukoliko možete da pomognete u zbrinjavanju ove kujice, makar i privremeno i tako joj spasemo život obratite se Petri Blagojević. Ona je uspela da obezbedi deo troškova za  spasavanje za prevoz od sela do Leskovca ili Niša i preglede kod veterinara.

kakav smo to narod

Ovom psu je potreban siguran smeštaj jer joj je ostanak u ovom selu zapravo smrtna presuda. Kako će završiti, ne smemo ni da pomislimo s obzirom na to kako se trenutno deo meštana ponaša prema njoj.

Izvor:  Facebook

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstNAJZAD SREĆA – Štenetu kome su odsekli rep makazama dobilo dom.
Sledeći tekstNA IVICI SMRTI – Psu kome je razbijena glava neophodna pomoć

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime