Naslovna VESTI PSI KAKO IH NAZVATI A BITI FIN? – Vlasnici odbacili paralizovanog ljubimca, a...

KAKO IH NAZVATI A BITI FIN? – Vlasnici odbacili paralizovanog ljubimca, a zadržali njegova invalidska kolica!

0
KAKO IH NAZVATI A BITI FIN

Taman kada pomislite da ste čuli za sve vrste nesavesnih, neodgovornih pa i psihopatskih vlasnika pasa i mačaka osvane ovakva priča. Vlasnici dvogodišnjeg paralizovanog kokera Endži su je odbacili ali su zadržali njena invalidska kolica!

Zaista, da li treba opisivati iznenađenje, šok i zaprepašćenje radnika Majami Dejd skloništa kada su vlasnici ovog nesrećnog psa ostavili njima na brigu. Nisu dali nikakvo objašnjenje, samo su tražili da sklonište preuzme brigu o psu. Međutim, nisu zaboravili da sa sobom ponesu i njena invalidska kolica koja su joj neophodna za kretanje.

KAKO IH NAZVATI A BITI FIN

Šokirani, članovi udruženja Urgent Dogs of Miami podelili su ovu priču preko društvenih mreža. Traćili su hitnu pomoć za jadnu Endži. U skloništu gde je Edži zadržana preporučeno je hitno prebacivanje u neku veterinarsku bolnicu, a u suprotnom eutanazija.

Kada zaista želite – možete: BRAVO ZA SANJU, USPELA JE! – Tražila je pomoć da napravi kućicu staroj Lei

Srećom, priča se brzo proširila pa su pomoć pritekli iz drugog prihvatilišta, Lovely Loaves Special Needs Rescue & Sanctuary. Oni su se specijalizovali za zbrinjavanje ljubimaca sa posebnim potrebama. Endži je prebačena u njihovu veterinarsku kliniku. Iako do tada nije bio poznat uzrok njenog invaliditeta, pregledi koji su obavljeni doveli su do poražavajućih saznanja.

KAKO IH NAZVATI A BITI FIN

Nesrećna Endži je imala prelom na kičmi. Veterinari nisu mogli da utvrde koliko je povreda stara ali su bili sigurni da nikakva rehabilitacija neće povratiti mogućnost hodanja na zadnjim nogama. Pored toga, utvrdili su tešku upalu uha, kožne infekcije, iritaciju creva i krvarenje iz rektuma. Očigledno, jadnica je bila veoma zapostavljena.

Obavezno pročitajte priču o siromaštvu i dobroti: OVI KLINCI SU HEROJI! – Spasli štence iz blatnjave klopke u poslednji čas

Zahvaljujući anonimnoj donaciji Endži je dobila nova kolica. Kako bi joj obezbedili potpuno nov život dali su joj ime Moli. Smeštena je u hraniteljsku porodicu koja je bila obučena za staranje o ljubimcima sa invaliditetom.

KAKO IH NAZVATI A BITI FIN

Srećom po moli, nekoliko meseci kasnije, dobila je nov, stalni dom. Konačno je sa ljudima koji je vole i neguju. A stari vlasnici? Nikada se nisu javili i niko nikada ništa nije čuo o njima. Možda je ipak trebalo da se policija i pravosuđe malo zainteresuju za njih!

Izvor:  dogheirs.com

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstMAJSTOR ZA BEKSTVA NAJZAD UDOMLJENA! –Zvezda Interneta najzad našla pravi dom (VIDEO)
Sledeći tekstDRAMATIČNO! – Prodavačica NA HAUBI AUTOMOBILA pokušava da spreči krađu psa vrednog 10.000 dolara.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime