Naslovna PETOPEDIJA PSI KAKO ODRŽAVATI OPREMU PASA: Koliko često treba usisavati krevet i prati igračke...

KAKO ODRŽAVATI OPREMU PASA: Koliko često treba usisavati krevet i prati igračke svog psa? (VIDEO)

0
kako održavati opremu psa petface

Odgovorni vlasnici pasa znaju koliko je važno održavati higijenu životnog prostora koji dele sa svojim ljubimcem. To pre svega, ima veliki značaj kako bi se predupredili mnogobrojni zdravstveni problemi ukućana. Pored toga, ne treba zaboraviti da i opremu samog ljubimca treba održavati na visokom nivou jer ona može biti izvor mnogobrojnih problema.

POSUDE ZA HRANU I VODU

Svaki pas treba da ima odvojene posude za hranu i vodu. Preporučuje se korišćenje metalnih ili keramičkih posuda koje se lakše i efikasnije održavaju. Treba znati da ove posude sadrže najveći broj bakterija i ostalih patogena u domu sa psima. Po nekim izvorima, čak i više nego uobičajene kante za smeće. Čistite ih svakodnevno koristeći toplu vodu i deterdžent. Čim vidite nakupine kamenca u posudi za vodu, detaljno je očistite sredstvom protiv kamenca.

PROČITAJTE I:

ON NIJE ZNAO DA SE BRANI: Napali su ga drugi psi i sada ima OGROMNE POVREDE PO TELU! (VIDEO)

OVAJ PAS IMA TALENAT: U jednoj igri pobedio je svoju vlasnicu! (VIDEO)

NAJJAČI PREDSEDNIK NA SVETU: Predsednik Irske svuda ide sa svojim VOLJENIM PSOM! (VIDEO)

KORPE I LEŽALJKE

Mesto za odmor i spavanje, jastuk ili ležaljka su takođe puni prljavštine i bakterija koje pas unosi iz spoljašnje sredine. Usisavajte ih 2-3 puta nedeljno, a platnene delove operite jednom u dve nedelje. Možete koristiti mašinu za pranje rublja sa programom za iskuvavanje ali koristite neki deterdžent bez parfema.

kako održavati opremu psa petface

IGRAČKE

Igračke, bez obzira da li su platnene ili gumene takođe zadržavaju veliki broj bakterija. Čistite ih i perite više puta tokom meseca prateći uputstva iz deklaracije. Meke, tekstilne igračke takođe možete prati u mašini za pranje rublja. Polomljene ili pocepane igračke bacite. Bakterije se u njima zadržavaju duže i efikasnije, a polomljeni delovi mogu da se zavuku u najnepristupačnije delove doma i da u dužem periodu predstavljaju izvor različitih problema.

kako održavati opremu psa petface

OGRLICE I POVODNICI

Kao što znate ogrlice, povodnici i amovi koje koristite za šetnju se takođe prljaju. Bilo bi dobro da ih čistite bar jednom mesečno ali to zavisi i od aktivnosti psa tokom šetnji. Iako izgleda čudno, na ogrlicama se zadržavaju zaprljane ili inficirane dlake koje ukoliko se ne odstrane mogu da izazovu brojne zdravstvene probleme na koži.

kako održavati opremu psa petface

ODELCA

Kao što redovno perete svoju odeću, tako perite i odelca svojih ljubimaca ako ih koristite. Ova odelca štite od hladnoće i delimično od prljavštine ali istovremeno mogu da budu izvor različitih patogena. Bilo bi dobro da ih posle svake šetnje operete sunđerom, ako se radi o plastificiranim kabanicama kako bi uklonili nakupljeno blato. U slučaju da koristite platnena odelca bar ih očetkajte kako bi odstranili prljavštinu. Jednom mesečno ih detaljno operite u toploj vodi i blagom deterdžentu. Kada se završi period korišćenja odelca nemojte da stavljate naftalin kako bi odloženu garderobu zaštitili od moljaca. Psi ne vole ovaj miris pa sledeće godine neće želeti da ih nose!

petface viber

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.