Naslovna VESTI PSI KAKO SE REŠITI DLAKA: Saveti za vlasnike čijim ljubimcima MNOGO OPADA DLAKA!...

KAKO SE REŠITI DLAKA: Saveti za vlasnike čijim ljubimcima MNOGO OPADA DLAKA! (VIDEO)

0
kako se resiti dlaka petface
Foto: Pixaby/MeHe

Problem većine rasa pasa je linjanje. Ako imate jednog ili više pasa, koji imaju dugu dlaku i ostavljaju je svuda po nameštaju i kući, obratite pažnju na sedeće savete. Njih je za Quick and dirty tips podelila Amanda Thomas, uzgajivačica zlatnih retrivera, prenosi Index.hr.

Koristite odgovarajuću četku

Prva stvar koja vam je potrebna je odgovarajuća četka, kako bi prilikom češljanja vašeg ljubimca skinuli sve potrebne dlake. Verovatno ćete promeniti nekoliko četki dok ne dođete do one koja odgovara vašem psu. Posetite nekoliko trgovina za kućne ljubimce i zamolite prodavače da vas upute u to kako se bira četka, na što trebate obratiti pažnju prilikom kupovine, kao i imaju li četku koja bi odgovarala vašem psu. Što više dlaka skinete četkom, manje će ih biti po nameštaju i tepihu.

PROČITAJTE I:

KAO BEKSTVO IZ ALKATRAZA: Kakva tehnika otvaranja kaveza – FENOMENALNO! (VIDEO)

PRETUŽNA SLIKA STVARNOSTI: Beba kengura pokušava da oživi majku! (VIDEO)

LEŠEVI SU SVUDA PO AUSTRALIJI: Ovi prizori teraju suze na oči…

Redovito kupajte psa

Još jedna stvar koja može smanjiti opadanje dlaka je kupanje. Iako očetkate vašeg psa prije kupanja, nemojte se iznenaditi količinom dlaka koju ćete videti u odvodu nakon kupanja. Masirajte ga prilikom šamponiranja, jer ćete tako potaknuti opadanje svih nepotrebnih dlaka. Osim uklanjanja viška dlaka, redovito kupanje vašeg ljubimca čisti od dodatne prašine i prljavštine koja mu se uhvatila na krzno. Kupajte vašeg psa svakih nekoliko nedelja i smanjićete linjanje, ali i moguće alergene koje širi po kući.

Održavajte svoj usisavač

Sad kad sledite prva dva saveta kako biste održavali dlaku svog ljubimca i sprečili njeno skupljanje po kući, vreme je početi s održavanjem vašeg usisavača. Nevažno je kakav usisavač imate, jer svaki može odraditi odličan posao i pokupiti sve dlake, ali ga morate pravilno održavati. Redovito praznite vrećicu i menjajte je po potrebi. Redovno menjajte ili čistite filter i na kraju proverite je li crevo začepljeno. Ako budete sledili ove korake, osiguraćete dugi vek vašem usisavaču. Svaki usisavač zahtijeva ove radnje i u domu bez ljubimca, ali je to mnogo važnije kada je ljubimac prisutan.

Pokušajte usavršiti rutinu usisavanja. Bilo bi dobro da tepihe usisavate iz dva pravca, pogotovo ako je u pitanju tepih s dugim “dlakama”. Kada prođete usisavačem s gornje strane, vratite se i prođite još jednom od dolje prema gore, kako biste bili sigurni da ste pokupili sve dlake koje su možda zaostale prilikom prvog usisavanja.

dlake na tepihu petface

Uklonite dlake vašeg psa s nameštaja

Sad kad su tepisi čisti, vreme je obratiti pažnju na nameštaj. Za drveni i kožni nameštaj je dovoljna mikrofiber krpa. Ona u jednom potezu može pokupiti sve dlake s vašeg nameštaja. Nameštaj od drugih materijala je potpuno druga priča kada je u pitanju čišćenje dlaka. Postoji nekoliko stvari koje vam mogu pomoći ukloniti dlake s nameštaja, prenosi Index.hr.

Prva stvar koju možete pokušati su gumene rukavice. Stavite rukavicu na ruku i prijeđite preko nameštaja. Stvoriće se statički elektricitet koji će učiniti da se dlaka počne lepiti za rukavicu. Sledeća opcija slično funkcionira i u pitanju je četka za brisanje prozora. Četkom pređite preko nameštaja i dlake bi se trebale zalepiti za nju, kao što su i za rukavicu. Poslednja opcija je roler koji skuplja dlake. On se može pronaći u trgovinama u različitim oblicima i veličinama. S pravim rolerom možete dohvatiti i skrivene dlake iz teško dostupnih mesta na vašem nameštaju.

Evo nekoliko korisnih saveta za sve one vlasnike čiji se ljubimac mnogo linja 😉

petface viber

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.