Naslovna VESTI PSI KAKVA DIVNA BRAĆA! – Slobodan i Bogdan hranili ulične kuce i mace...

KAKVA DIVNA BRAĆA! – Slobodan i Bogdan hranili ulične kuce i mace u ledenom Nišu

0
kakva divna braća

“Učite decu pravim vrednostima! Moj mali bata i ja smo danas po celom Nišu hranili kuce i mace!” Ova poruka je juče osvanula na društvenoj mreži Fejsbuk i učinila da se zapitamo ko su ova dva mlada čoveka koja su se odlučili da po hladnom danu nesebično učine nešto dobro za ulične pse i mačke u Nišu.

Slobodan i Bogdan Zemić su današnji heroji Niša. Slobodan koji se bavi realnim aikidom očigledno veoma brine o vaspitanju svog mlađeg brata Bogdana. 12-godišnji Bogdan je najbolji učenik Niške osnovne škole Kralj Petar Prvi. Slobodan za petface.net kaže: „ Slažete se da svest odraslih ljudi kao i dece treba podići na viši nivo i shvatiti da postoje oni koji teško mogu ovu surovu hladnoću preživeti bez naše male pomoći ma kolika ona bila.”

divna braća

Korisnici Fejsbuka su pozdravili ovaj divan postupak komentarima kao što su: „Bravo deco,ostanite uvek takvi. Vaši roditelji se sigurno ponose vama.“; “Hvala sto ste ga pravilno vaspitali. “

FENOMENALNA IDEJA – Ponuda koja se ne odbija

Slobodan i Bogdan Zemić su sami kupili dva džaka od 15 kilograma hrane i po ledenom danu krenuli u svoju malu akciju. Krenuli su od Duvaništa, parka Svetog Save, preko Bulevara, centra grada, keja, Trga vojske i gde znaju da se okupljaju ulični psi ostavili granule.

kakva divna braća

„Svako od nas bi mogao bar ostatke od svoje hrane ostaviti ispred svoje kuće i činiju tople vode. Naše malo nekome znači život u ovim belim, mokrim i ledenim danima.“ – dodaje Slobodan.

divna braća

U pravu je, umesto da se čudimo, ljutimo, lajkujemo, udaramo “tužiće” i šta sve ne drugo po društvenim mrežama – pokrenimo se. Izađimo na ulice i pomozimo nesrećnim životinja da prežive hladnoću. Dajmo im hranu, napravimo skloniše, ugrejmo ih. Ne okrećimo glavu.

KAKVA ŠETNJA! – Na deponiji našao štene! (VIDEO)

Slobodan i Bogdan su uradili prvi korak. Neka nam budu inspiracija da svojoj deci damo primer dobrote i humanosti. Neka izrastu u ljude koji će biti uvek spremni da razumeju tuđu nesreću, saosećaju i pomognu slabijima. Bravo za Slobodana i Bogdana i njihove roditelje!

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstKAKVA ŠETNJA! – Na deponiji našao štene! (VIDEO)
Sledeći tekstŠUGICA I SEDAM PATULJAKA! – Najlepša priča koju smo čuli! (Part 1)

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime