Naslovna VESTI PSI KAKVA PRIČA: Gluvi pas naučio znakovni jezik i danas živi sa, takođe,...

KAKVA PRIČA: Gluvi pas naučio znakovni jezik i danas živi sa, takođe, gluvom vlasnicom!

3
gluv pit bul petface

Svake godine, hiljade zdravih ljubimaca bude smešteno u američke azile, a mnogi ga nikada i ne napuste, jer se eutanaziraju zbog prenatrpanosti. Neki drugi, opet budu uspavani zbog svoje takozvane prirode “opasnih” rasa, ako su previše bolesni, povređeni ili ako imaju posebne potrebe.
U slučaju trogodišnje Pit Bulke, Rosi, sudbina je malo drugačija. Iako gluva, Rosi je od samog dolaska u sklonište “Nebraska društvo” u Aurori, skrenula pažnju osoblja na sebe i zarobila srce volonterke – Trejsi Pfeifle. Obzirom da psi sa invaliditetom budu teže usvojeni, Trejsi je došla na genijalnu ideju – da nauči Rosi znakovni jezik!
gluv pit bul petface
-Na ovaj način Rosi će moći da komunicira i tako joj povećamo šanse za udomljavanje, rekla je uzbuđena Trejsi. “Nastava” je počela od osnovnih komandi – sedi, stani, dole, napolje i dođi. Trejsi je, takođe, koristila poslastice kako bi je ohrabrila i nagradila svaki put kada bi uspešno odradila naredbu!
-Počeli smo da koristimo poslastice, koje joj stavim ispred njuške i kažem “dobra devojka” sa palcem podignutim na gore i onda ona shvata kako je to dobro, rekla je Trejsi!
Baš kao i ljudi, i psi mogu da uče veoma brzo kada ih nagradite! Za Rosi najveća nagrada je bila da pronađe novi dom pun ljubavi i mogućnošću da “govore” uz pomoć znakovnog jezika.
gluv pit bul petface
Ali, da ova kuca zaista ima srećnu (u svoj nesreći) sudbinu govori činjenica da je pronašla svoj novi dom, pun ljubavi, a deliće ga sa Sindi Koh. Ona je oduševljena životnom pričom Rosi, i želela je baš nju, jer je i sama gluva!
-Zato što sam i ja gluva i razumem kako se Rosi oseća, želim da komuniciram sa njom kroz znakovne poruke, rekla je Koh u čijoj porodici svi znaju znakovni jezik.
Zahvaljujući volonterima poput Trejsi i azilima koji promovišu ljubimce sa posebnim potrebama u pozitivnom svetlu, psi koji se smatraju “manje usvojivim” pronalaze svoje domove zauvek!
KAKVA PRIČA ZA OVAJ DAN! DIVNO!

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstDijana je sa svojim mužem krenula na odmor, a završili su spasavajući 34 napuštena psa! (FOTO)
Sledeći tekstUPOZNAJTE HENRIJA: Mače – heroja bez jednog oka i noge! (VIDEO)

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime