Naslovna VESTI KAKVA PRIČA OVOG JUTRA: Ortoped iz Kraljeva leči životinje širom Srbije!

KAKVA PRIČA OVOG JUTRA: Ortoped iz Kraljeva leči životinje širom Srbije!

1

On je sinonim za sjajnog ortopeda i političara „bez dlake na jeziku“. Po njemu je nazvana jedna metoda operacije kolena, bivši je direktor Zavoda za rehabilitaciju “Agens”, lekar Urgentnog centra u Beogradu, bivši predsednik opštine Kraljevo i savezni poslanik, svestrana je ličnost.

Ono što je manje poznato o Ljubiši Jovaševiću je da mnogo vremena posvećuje i životinjama i da su one njegova najveća ljubav!

lekar-i-zivotinje-petface
Divlje životinje poput vukova, medveda, divljih svinja i mačaka spasao je sigurne smrti, a mnoge od njih je zatim vraćao u prirodno okruženje – u šume oko Kraljeva. Sa druge strane mnogi psi,  magarci i konji su mu ostali drugari za ceo život!

Kako Tanjug.rs prenosi, ovaj fantastični doktor na svom imanju ima pravi mali zoološki vrt i “kliniku” za divlje i domaće životinje. Bezbroj je životinja koje je operisao i izlečio, bez obzira da li su nečije ili ničije.

Najstariji “stanovnik” njegovog malog carstva je magarac Ćeda, kojeg je Ljubiša spasao od sudbine da završi u klanici i da se od njega naprave “kobasice”. Jazavci, lisice, vukovi, divlje mačke i svinje, pa čak i jedno meče – svi su oni u nekom periodu bili “pacijenti” doktora Jovaševića. Njih su uglavnom donosili lovci ili ljudi dobre volje koji su ih nalazili na planinama. Na imanju bi ostajali onoliko dugo koliko im je bilo potrebno da se izleče i oporave, a onda su ponovo vraćani u divljinu.

Kada je svoj radni odnos obavljao u Beogradu, doktor Ljubiša Jovašević je spasao puno životinja i u Zoološkom vrtu. Izlečio je medvede, riseve, majmune, pa čak i jednu lamu.

Ono što je najzanimljivije je da su današni, stalni stanovnici njegovog imanja magarac, konj, ruski hrt, argentinska doga, pit bul, patke i misirke.

Divnoooooo!

Pogledajte i VIDEO:

 

Izvor, Foto, Video: Tanjug.rs

 

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstPOSLEDNJE ZBOGOM: Baki na samrti ispunili poslednju želju da se pozdravi sa svojim konjem!
Sledeći tekstZavirite u “Kuću Milosti” u Zrenjaninu: Ovde živi 16 mačaka, 8 mačića, 7 pasa i 1 petao!

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime