Naslovna VESTI MAČKE KAKVA SUDBINA! – Prestravljeni Mufasa je bio sakriven pod gomilom kamenja.

KAKVA SUDBINA! – Prestravljeni Mufasa je bio sakriven pod gomilom kamenja.

0
sudbina jedne mačke

Da li verujete u sudbinu? Narandžasto mače po imenu Mufasa, junak ove priče, sasvim sigurno reklo bi da veruje, jer upravo to ga je spasilo iz zamke pod kamenjem u koju je upalo pre nekoliko dana.

sudbina jedne mačke

Naime, jednom stanovniku Brizbejna u Australiji sasvim običan dan prekinuo se u trenutku kada je ugledao nešto majušno i narandžasto kako pretrčava kružni tok i uleće među gomilu kamenja na obali potoka. Ovaj dobri čovek zaustavio se da bi otkrio o čemu je reč i zaista se našao na pravom mestu u pravo vreme, jer u pitanju bilo mače koje se sakrilo među kamenje i nije htelo da izađe odatle.

OPERACIJA „ČIVAVA“: U domu preminule vlasnice pronađeno 46 pasa

Dobri Samarićanin znao je da ne može tek tako da ode i ne učini ništa – mače je delovalo veoma uplašeno i bespomoćno, a mesto na kom se nalazilo bilo je prilično opasno. Fotografisao je mače i objavio sliku na svom Facebook nalogu uz poruku da mu je potrebna pomoć da izbavi životinju.

sudbina jedne mačke

Još jednom se sudbina uplela u ovaj događaj, pa je objava dospela do veterinarske sestre koja je ujedno bila i volonter u skloništu u Brizbejnu koje se zove Najbolji prijatelji mačke. Ona je odmah odložila sve obaveze i požurila da pomogne nesebičnom strancu da spasi mače zaglavljeno u kamenju. Ovo uopšte nije bio lak zadatak, ali su ovo dvoje dobrih ljudi bili strpljivi i uporni, pa je veterinarka na kraju uspela da dovede mače na bezbedno.

CEO KRATAK ŽIVOT PROVELA NA ULICI: Štene na ulici pronađeno u užasnom stanju.

Međutim, mače je možda bilo van kamene zamke, ali ne i van opasnosti. Bilo je u prilično lošem stanju, preplašeno i gladno. Imalo je samo 225 grama i krzno mu je bilo prekriveno buvama. Njegova spasiteljka je procenila da je staro oko šest nedelja, ali je bilo toliko neuhranjeno da je njegova težina bila duplo manja od uobičajene za taj uzrast.

sudbina jedne mačke

Volonterka skloništa za mace je pretražila kamenje i okolinu u potrazi za mamom ovog jadnog mačeta, ili čak njegovom braćom i sestrama, ali po svemu sudeći, bilo je potpuno samo. Zato je odlučila da ga odvede u sklonište, gde je mače dobilo ime Mufasa i odmah mu je pronađena porodica koja će brinuti o njemu dok ne bude vreme da nađe stalni dom.

sudbina jedne mačke

Mufasa svakog dana sve više napreduje uz celodnevnu brigu koju mu pružaju u skloništu i kod kuće. Ovo umiljato mače obožava da se nosi u ćebencetu svuda po kancelariji, a pokazuje i da je pravi mali borac. Za samo nedelju dana, Mufasa je dobio 100 grama, skoro polovinu svoje prvobitne kilaže, a počeo je i da veruje ljudima, iako se u početku mnogo plašio. Postao je prava mala maza, koja obožava da je češkaju, čak i četkicom za zube.

Iako je pred njim dug put do potpunog oporavka, Mufasa jača svakog dana i sve više pokazuje svoju veselu i razigranu ličnost. Da nije bilo plemenitog stranca i veterinarske sestre koji su prekinuli svoj dan da bi spasili mače, Mufasa verovatno ne bi preživeo. A sada, ovo predivno mače može da se nada svetloj budućnosti u nekom toplom domu punom ljubavi.

Izvor: Wamiz.co.uk

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstOPERACIJA „ČIVAVA“: U domu preminule vlasnice pronađeno 46 pasa
Sledeći tekstLESKOVAČKA PRIČA: Jedna mačka divno živi na pijačnoj tezgi

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime