Naslovna VESTI PSI SLAMA SRCE: Pas po imenu Kapetan 10 godina živi na grobu svog...

SLAMA SRCE: Pas po imenu Kapetan 10 godina živi na grobu svog vlasnika!

0
Kapetan petface

Njegovo ime je Kapetan i ako bi trebalo da opišemo reč vernost – ona bi bila sadržana u njegovom liku! Naime, priča nas vodi do Argentine, gde je do nedavno živeo Migel Guzman. Kapetana je kupio 2005. godine, kao poklon svom trinaestogodišnjem sinu Damijanu.

DRUGA STRANA PRIČE: Pas NE LEŽI na grobu preminulog vlasnika. Već…

Guzman je iznenada preminuo godinu dana kasnije, a njegov verni pas do danas je ostao kraj njegovog groba.

Kapetan petface

Nakon Migelove sahrane, Kapetan je pobegao od kuće. Guzmanova porodica je odmah krenula u potragu za njihovim venrim prijatelje, a kada su ga pronašli – šokirali su se! Naime, Kapetan je ležao na Migelovom grobu, udaljenom oko 45 minuta vožnje kolima od njihovog sela.

Nemački ovčar, sa slomljenom nogom, 10 dana leži na grobu preminulog vlasnika!

Nikome nije jasno kako je ovaj prelepi pas pronašao grobno mesto, jer na groblju nikada nije bio. Guzmanov sin Damijan nekoliko puta je pokušao da psa odvede kući, ali on bi se uvek vratio.

Kapetan petface

Znali su šta im je činiti – u dogovoru sa zaposlenima na groblju, Kapetan je ostao na Migelovom grobu! Zaposleni su sada njegovi vlasnici, koji mu svakog dana daju hranu i vodu, i brinu o njemu.

– Samo se pojavio jednog dana. Počeo je da luta po groblju sve dok nije pronašao mesto gde je sahranjen Migel. Tokom dana se šeta okolo, ali se uveče obavezno vrati svom bivšem gazdi. Svakog dana, kao da gleda u sat, legne u 18h na grob i tu provede celu noć, rekao je Hektor Basega, direktor groblja.

Iako je slep i jedva hoda, pas ne odustaje od svojih svakodnevnih rituala. I tako već punu deceniju, ovaj verni pas star 15 godina provodi dane sedeći pored groba svog vlasnika. I nema nameru da odustane!

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstPosle ovog teksta, shvatićete koliko psi znače deci!
Sledeći tekstKlover izbačena jer je PREVELIKA, a potom je četiri puta izbegla EUTANAZIJU!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime