Naslovna VESTI GLODARI GALERIJA: Zašto sve životinje obožavaju KAPIBARU – najvećeg glodara na svetu?!

GALERIJA: Zašto sve životinje obožavaju KAPIBARU – najvećeg glodara na svetu?!

1
KAPIBARA petface

U životinjskom carstvu kao najveći glodar obitava KAPIBARA. Osim po svojim gabaritima i neobičnom izgledu, ovaj mališan je osobit i po tome što ga sve ostale životinje obožavaju. Kada kažemo sve, mi to zapravo i mislimo – od ptica, majmuna, ostalih glodara, krokodila. Ako nam ne verujete da postoji neko toliko ljubak, galerija fotografija koju smo za vas pripremili u to će vas potpuno uveriti.

Pročitajte još: MEDENJACI: 22 fotografije pacova koje će vas raznežiti! (FOTO)

KAPIBARA je najveći glodar na svetu. On može dostići visinu do 134 centimetra i težinu do 66 kilograma. Stanište mu je u Južnoj Americi, gde njegovo ime prevode kao “vlasnik trava“. Grčki prevod za ime ovog glodara glasi “vodena svinja“. Zaista, ova neobična životinja izgleda kao mutant svinje i pacova, ali njegov karakter je izgleda presudan u tome da ga apsolutno svi obožavaju. Inače, ovi glodari žive u skupinama od 10 do 30 jedinki, a ponekada se mogu sresti i u družinama od čak 100 pripadnika ove vrste na jednom mestu. KAPIBARE se sporazumevaju nizom različitih glasova, koji označavaju emocije od straha do zadovoljstva. U pitanju su polu-vodeni glodari, koji vole da se nastanjuju u blizini voda. Odlični su plivači, a predatore izbegavaju tako što u slučaju opasnosti mogu provesti i do 5 minuta pod vodom.

Pročitajte još: 14 neobičnih prijateljstava u životinjskom svetu koja su 2015. godinu!

Sada kada smo pobliže uponali KAPIBARU, ostaje nam pregledamo fotografije koje svedoče o tome da baš sve životinje uživaju da budu u njihovom društvu.  

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstOvaj čovek je prevezao 5.000 životinja i na taj način ih spasao sigurne smrti!
Sledeći tekstPOTPIŠI PETICIJU: Kina počela pripreme za najokrutniji festival psećeg mesa!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime