Naslovna VESTI PSI Komšije su se borile za ovog psa ostavljenog u kavezu na suncu!

Komšije su se borile za ovog psa ostavljenog u kavezu na suncu!

0
kavezu petface

Komšije su danima gledale psa, kako vreme provodi u kavezu na suncu. Nakon izvesnog vremena, nisu više mogli da sede nepomično, već su odlučili da nešto preduzmu.

Pročitajte još: Čiko je pas koji je 10 godina proveo na lancu, a sada je konačno osetio slobodu!

Komšiluk u jednom kvartu u Tenesiju danima je gledalo psa zatvorenog u jednom kavezu. Pas je bio ostavljen na suncu, u danima kada su temperature dostizale i 35 stepeni. Vreme je prolazilo, a žitelji ove ulice su odlučili da ne sede skrštenih ruku. Oni su odlučili da uslikaju prizor ovog psa kako sedi u kavezu i da ga podele na društvenim mrežama. Ovaj kavez u kome je bio ostavljen mešanac pit bula bio je van bilo kakvog hlada. Jedino što ga je u vrelim trenucima „štitilo“ od vrućine bio je jedan peškir ostavljen na vrhu kaveza.

Pročitajte još: Spasili su Kiki, koju su vlasnici držali na lancu. Nadležni je vratili vlasniku!

Komšinica Klaudija Anderson za lokalne medije izjavila je:

-Nisam mogla da vidim ni da psu ostavljena hrana ili voda. Takođe, nisam mogla da vidim da je kavez bio prekriven nekim poklopcem da ga bar malo zaštiti psa od jakog sunca. Napolju je svakodnevno po 35 stepeni.

kavezu petfaceZa ovaj slučaj čula je Karla Paton Velč i odlučila se da poseti vlasnicu. Očekujući da će uspeti da skrene pažnju ženi na neodgovorno ponašanje, Karla je doživela neprijatno iznenađenje kada joj je vlasnica zalupila vrata.

Nakon ove posete, vlasnica se i sama obratila medijima i to sledećim rečima:

-Pas nije ni pretučen ni gladan. Zašto ja ne mogu da ga ostavim zatvorenog u kavezu kada nisam tu, zapitala se ona, ne shvatajući i dalje da je ono što radi potpuno pogrešno.

Pročitajte još: BOR: Uginuo pas kog je vlasnica izgladnjivala i držala na lancu mesecima!

Zatim je nastavila:

-Nećete mi oduzeti mog psa. Pobogu, platila sam ga 500 dolara.

Nakon svega ovoga, Karla Velč se obratila pratiocima na svom Facebook profilu navodeći da je neodgovornu vlasnicu molila da preuzme psa. Nažalost, bez uspeha. Kontaktirana je i policija, koja je izašla na lice mesta i kako sami kažu, nije uočila nikakve nepravilnosti.

Mi apelujemo na sve vas da reagujete kada uočite ovakvu ili neku sličnu situaciju. Psi su živa bića koja zaslužuju elementarne uslove za život i nemojte to nikada zaboraviti.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.