Naslovna VESTI PSI BRAVO ZA GRČKU – Kazna za zlostavljanje životinja do 10 godina zatvora!

BRAVO ZA GRČKU – Kazna za zlostavljanje životinja do 10 godina zatvora!

0

Grčki parlament je jednoglasno usvojio pooštravanje kazni za zlostavljanje životinja. Po novim izmenama zakona, zlostavljanje životinja se sada karakteriše kao teško krivično delo a počinioci ovakvih nedela mogu biti kažnjeni i sa kaznom zatvora do 10 godina.

Do ovih izmena, u Grčkoj se mučenje životinja smatralo manjim prekršajem i kažnjavalo se novčanim kaznama. Očigledno da takva kaznena politika nije imala uticaj na smanjenje ovakvih nedela pa se država odlučila da okrene novi list.

GRČKI PARLAMENT USVOJIO ZAKON

Prošlog meseca su na internetu i grčkim medijima osvanule fotografije muškarca sa ostrva Krit koji je kastrirao i obesio psa. Zločinac je bio kažnjen sa 30.000 Eura! Zahvaljujući snimku koji je napravi slučajni prolaznik nedavno je uhvaćen još jedan zlostavljač. Radilo se o 54-godišnjem profesoru (!!!) koji je nožem izbo, a potom metalnom šipkom pretukao psa!

O LJUBAVI I ŽIVOTU: 8 lekcija koje možemo naučiti od pasa!

Ministar poljoprivrede, Makis Voridis je izjavio: „Grčko društvo više ne može da prihvati ovakva dela! Ovo je snažna poruka parlamenta grčkom društvu.“

KAZNA ZA ZLOSTAVLJANJE ŽIVOTINJA

Prema novom zakonu koji predviđa (ne)dela kao što su trovanje, vešanje, spaljivanje i sakaćenje životinja, zlostavljači i mučitelji će biti kažnjeni novčanim kaznama od 5.000 do 15.000 Eura i kaznom zatvora od najmanje 1 godine.

KAKO ČITATI ETIKETE NA HRANI ZA PSE?

Od januara do juna ove godine, Grčka policija je primila čak 2.664 prijava različitih oblika zlostavljanja životinja od kojih su mnogi bili više nego monstruozni.

Izvor: theanimalreader.com

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstJOŠ JEDAN SPAŠEN ŽIVOT – Lola posle 400 dana u azilu dobila pravi dom
Sledeći tekstMONSTRUM – Pse dresirao za borbe sa DIVLJIM ŽIVOTINJAMA

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime