Naslovna VESTI PSI NIŠ: „Neodgovorni vlasnici godišnje izbace oko 1.000 životinja! HOĆEMO KAZNE“!

NIŠ: „Neodgovorni vlasnici godišnje izbace oko 1.000 životinja! HOĆEMO KAZNE“!

0
KAZNE petface

KAZNE za sve neodgovorne vlasnike, umesto masovnih azila i eutanazije. Problem se mora rešiti tamo gde iznova nastaje – u neodgovornim vlasnicima!

Iza ovakvog predloga strategije rešavanja problema napuštenih pasa u gradu Nišu, stala su sva tamošnja Udruženja za zaštitu životinja!

Pročitajte još:
BRAVOOO: „Riblja čorba“ pravi humanitarni koncert za napuštene pse u Nišu!

Kako prenosi portal niskevesti.rs, procene su da na jednog sterilisanog, pet vlasničkih pasa bude izbačeno na ulicu. Neodgovorni vlasnici godišnje izbace oko 1.000 životinja. Zbog toga, kako kažu u Udruženjima, ove dve mere moraju paralelno da se sprovode.

KAZNE petface

– Izgradnja masovnih azila i eutanazija nisu trajno rešenje problema već njegovo zanemarivanje. Iako se ovo predstavlja javnosti kao rešenje, zapravo se time samo iznova generiše problem i stvaraju novi troškovi koji se plaćaju iz džepova poreskih obveznika, dodali su oni.

Predlog strategije su, kažu, predali gradonačelniku, Gradskom veću i Upravi za komunalne delatnosti, energetiku i saobraćaj.

Pročitajte još:
Uživo iz Niša: Održan protest “Naš glas za njihov spas”!

– Strategija posmatra psa kao životinju koja je u stanju da oseti patnju, strah, stres i bol. Spram toga se formiraju metode rešavanja problema, a zarad obezbeđena sigurnosti građana, dodaju.

Nakon formiranja detaljne Strategije i njenog usvajanja očekuju da se intenzivnom primenom u periodu od maksimalno 5 godina populacija napuštenih životinja smanji na prihvatljivu meru, ne narušavajući biološku ravnotežu. Napuštene žvotinje imale bi adekvatnu veterinarsku pomoć uključujući i eutanaziju, kada je to neophodno.

U izradi strategije učestvovali su Udruženje za zaštitu životinja Niš, Zooplanet, Pseća sreća i FAPS.

Izvor: niskevesti.rs

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstDruštvene mreže pomogle vojnom veteranu da pronađe svog izgubljenog psa!
Sledeći tekstZbog jedne prvoaprilske šale, ova mačka je zaposlena u muzeju u Rusiji!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime