Naslovna VESTI PSI Planinari spasili kerušu izgubljenu na planini više od mesec dana

Planinari spasili kerušu izgubljenu na planini više od mesec dana

0
keruša petface

Keruša Kloi je bila izgubljena na planini Bros u Koloradu čak šest nedelja. Njeno zavijanje su čuli meštani, ali nisu mogli da ocene da li je reč o kojotu ili psu. Kloi je imala sreće jer su je našli planinari.

Nakon nekoliko prijava ljudi da čuju zavijanje psa negde visoko na vrhu planine, planinarka Triniti Smit je znala da mora da pomogne. Porodica keruše je bila očajna. Izgubila se kada išla u šetnju sa svojim vlasnikom. Iako zna da nađe put do kuće, ovoga puta joj to nije pošlo za rukom.

Pročitajte još: Pas heroj se nije odvajao od izgubljenog dečaka dva dana, sve dok nisu stigle spasilačke ekipe!

keruša petface

Ledeni vrhovi na 4000 m nadmorske visine nikako nisu dobar teren za domaće pse, ukoliko se tamo nađu sami. Triniti je čula lajanje. Očajnički je pokušavala da sazna odakle dolazi taj zvuk. Kako je padala noć, morala je da odloži potragu, a sutradan je pozvala svog prijatelja u pomoć. Za tri sata, pregledali su mnogo terena.

Pročitajte još: Paralizovana keruša puzala kilometrima u nadi da će joj neko pomoći

Kod jednog kamena su ugledali vidno mršavog psa, kom nije ostalo mnogo vremena.  Ime 14-togodišnje keruše je Kloi. Ono što u tom momentu nisu znali je da je Kloi tu provela čak šest nedelja. Nakon nedelja pretrage, porodica je bila ubeđena da je Kloi nastradala.

keruša petface

Imala je svega desetak kilograma, bila je vidno iznemogla, mršava i preplašena.  Ponovni susret sa porodicom je bio vrlo dirljiv. Biće potrebno mnogo vremena da se Kloi ponovo sasvim oporavi.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstNakon 16 godina rada, Ministarstvo poljoprivrede ZATVARA OVAJ AZIL!
Sledeći tekstKako da vaš pas bude čist, a da ne morate da ga kupate

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime