Naslovna VESTI PSI KINEZI PONOVO ORGANIZUJU KLANJE ŽIVOTINJA! Poješće više od 10.000 pasa i mačaka!

KINEZI PONOVO ORGANIZUJU KLANJE ŽIVOTINJA! Poješće više od 10.000 pasa i mačaka!

0
spasu 34 životinje petface

Dok celi svet strahuje od novog talasa koronavirusa, Kinezi organizuju 10-dnevno klanje pasa. Kao da im se ništa neobično nije dogodilo pre par meseci na jednoj takvoj pijaci.

Oni to zovu festivalom, a takvo ubijanje pasa za konzumaciju održavaju svake godine tokom jedne od najtoplijih nedelja u godini, od 21. do 30. juna. Pijaca na kojoj se klanje događa nalazi se u gradu Yulin, u autonomnoj regiji Guangxi, uz granicu s Vijetnamom.

PAS PLAČE I VAPI ZA NEŽNIM DODIROM! Mršav, umoran i tužan luta ulicama!

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

LANE ZAVRŠILO U RECI: Zapomagalo i tražilo pomoć a onda je ON USKOČIO!

Tokom tih deset dana masakra desetine hiljada pasa posednje dane života provesšće u kavezima. Nakon što neko od prolaznika prstom pokaže na psa, krvnik ga vadi iz kaveza, odere mu kožu i ubija. Pojedu ukupno više od 10 hiljada pasa. Aktivisti godinama pokušavaju da zabrane ovu okrutnu tradiciju koja se prvi put u Yulinu počela održavati 2009. godine. Vlada je već pokušavala da donese zakone kojima će zabraniti trgovinu divljim životinjama i zaštititi kućne ljubimce, ali do sada nije bilo većeg pomaka. Aktivisti se nadaju da će, zbog svega što se dogodilo s Covidom-19, vlada konačno malo ozbiljnije reagovati.

“Nadam se da će se Yulin promeniti ne samo zbog životinja već i zbog zdravlja i sigurnosti ljudi”, rekao je za Reuters Peter Li iz organizacije Humane Society International.

“Dopuštanje masovnih okupljanja kako bi se trgovalo psećim mesom i konzumiralo na prepunim pijacama i restoranima predstavlja značajan rizik za javno zdravlje”, dodao je Li.

U aprilu je Shenzen postao prvi grad u Kini koji je zabranio konzumiranje pasa.

Peticiju protiv održavanja klanja potpisalo je više od 300 hiljada ljudi, a sve više mladih Kineza protivi se konzumaciji psećeg i mačjeg mesa. Inače, konzumacija psećeg mesa je u Kini počela pre 4000 godina. Tada se verovalo da jedenje psećeg mesa pomaže u smanjivanju topline tela tokom letnih meseci.

“U razgovoru s prodavačima mesa saznala sam kako su im vođe poručili da konzumacija pasa neće biti dopuštena u budućnosti. Biće teško uvesti potpunu zabranu i trebaće neko vreme dok zakoni ne počnu da se primjuju”, rekla je Zhang Qianqian, aktivistkinja za prava životinja koja je subotu provela na pijaci Yulin.

Veruje se da je Covid-19 potekao s “mokre” pijace u gradu Wuhanu gde se prodaju i konzumiraju šišmiši, zmije, pacovi i ostale divlje životinje. Virus je prešao sa životinje na čoveka, proširio se širom sveta i do sada usmrtio više od 468 hiljada ljudi.

Sve dok postoje ovakve pijace, postoji i opasnost od pojave novih virusa. A sve dok ljudi ne počnu da uče iz sopstvenih grešaka, istorija će se ponavljati. 

Izvor: jutarnji.hr

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstVODA ODNELA CELU ŠTALU SA ŽIVOTINJAMA: Alarmantno stanje – uskoro vanredno!
Sledeći tekstKONJ NA KROVU? Nakon što je bio IZGUBLJEN tokom POPLAVA, pronađen je na NEOBIČNOM MESTU! (FOTO)

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime