Naslovna VESTI PSI KINEZI PONOVO ORGANIZUJU KLANJE ŽIVOTINJA! Poješće više od 10.000 pasa i mačaka!

KINEZI PONOVO ORGANIZUJU KLANJE ŽIVOTINJA! Poješće više od 10.000 pasa i mačaka!

0
spasu 34 životinje petface

Dok celi svet strahuje od novog talasa koronavirusa, Kinezi organizuju 10-dnevno klanje pasa. Kao da im se ništa neobično nije dogodilo pre par meseci na jednoj takvoj pijaci.

Oni to zovu festivalom, a takvo ubijanje pasa za konzumaciju održavaju svake godine tokom jedne od najtoplijih nedelja u godini, od 21. do 30. juna. Pijaca na kojoj se klanje događa nalazi se u gradu Yulin, u autonomnoj regiji Guangxi, uz granicu s Vijetnamom.

PAS PLAČE I VAPI ZA NEŽNIM DODIROM! Mršav, umoran i tužan luta ulicama!

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

LANE ZAVRŠILO U RECI: Zapomagalo i tražilo pomoć a onda je ON USKOČIO!

Tokom tih deset dana masakra desetine hiljada pasa posednje dane života provesšće u kavezima. Nakon što neko od prolaznika prstom pokaže na psa, krvnik ga vadi iz kaveza, odere mu kožu i ubija. Pojedu ukupno više od 10 hiljada pasa. Aktivisti godinama pokušavaju da zabrane ovu okrutnu tradiciju koja se prvi put u Yulinu počela održavati 2009. godine. Vlada je već pokušavala da donese zakone kojima će zabraniti trgovinu divljim životinjama i zaštititi kućne ljubimce, ali do sada nije bilo većeg pomaka. Aktivisti se nadaju da će, zbog svega što se dogodilo s Covidom-19, vlada konačno malo ozbiljnije reagovati.

“Nadam se da će se Yulin promeniti ne samo zbog životinja već i zbog zdravlja i sigurnosti ljudi”, rekao je za Reuters Peter Li iz organizacije Humane Society International.

KINEZI PONOVO ORGANIZUJU KLANJE ŽIVOTINJA! Poješće više od 10.000 pasa i mačaka!

“Dopuštanje masovnih okupljanja kako bi se trgovalo psećim mesom i konzumiralo na prepunim pijacama i restoranima predstavlja značajan rizik za javno zdravlje”, dodao je Li.

U aprilu je Shenzen postao prvi grad u Kini koji je zabranio konzumiranje pasa.

Peticiju protiv održavanja klanja potpisalo je više od 300 hiljada ljudi, a sve više mladih Kineza protivi se konzumaciji psećeg i mačjeg mesa. Inače, konzumacija psećeg mesa je u Kini počela pre 4000 godina. Tada se verovalo da jedenje psećeg mesa pomaže u smanjivanju topline tela tokom letnih meseci.

“U razgovoru s prodavačima mesa saznala sam kako su im vođe poručili da konzumacija pasa neće biti dopuštena u budućnosti. Biće teško uvesti potpunu zabranu i trebaće neko vreme dok zakoni ne počnu da se primjuju”, rekla je Zhang Qianqian, aktivistkinja za prava životinja koja je subotu provela na pijaci Yulin.

KINEZI PONOVO ORGANIZUJU KLANJE ŽIVOTINJA! Poješće više od 10.000 pasa i mačaka!

Veruje se da je Covid-19 potekao s “mokre” pijace u gradu Wuhanu gde se prodaju i konzumiraju šišmiši, zmije, pacovi i ostale divlje životinje. Virus je prešao sa životinje na čoveka, proširio se širom sveta i do sada usmrtio više od 468 hiljada ljudi.

Sve dok postoje ovakve pijace, postoji i opasnost od pojave novih virusa. A sve dok ljudi ne počnu da uče iz sopstvenih grešaka, istorija će se ponavljati. 

Izvor: jutarnji.hr

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.