Naslovna VESTI EPSKI TRENUTAK: Kit i njegovo mladunče se brčkaju pored grupe surfera (VIDEO)

EPSKI TRENUTAK: Kit i njegovo mladunče se brčkaju pored grupe surfera (VIDEO)

0

Ovo je zaista redak momenat i ovako nešto se ne viđa često… Zato je ovaj prizor božanstven i primamljiv svima… Veoma retko se dešava da čovek može da ugleda veličanstvenog stvora, kita.

Još kada sa njim ugleda i njegove bebe, pa kolika je mogućnost da se to poklopi u istom času?

KUPILI SU ŠTENE A ONO JE POSLE 12 SATI UGINULO! Otac otkrio STRAŠNU PREVARU!

U ZEMLJU BI PROPAO DA MOŽE! Pas polomio ventilator – a kada je došao vlasnik… (VIDEO)

Očekivano, ako se to i desi, moguće je u Australiji. Ovaj snimak napravljen je u blizini grada Menlija. Dominik Tejlor, fotograf iz Sidneja, uspeo je da dronom zabeleži ovaj susret kita i njegovog mladunčeta i grupe oduševljenih surfera.

Kitovi su, pored morskih krava, ili morskih sirena, jedini sisari potpuno prilagođeni životu u vodi. Oni čitav svoj život provode u vodi, a na kopnu ne mogu preživeti. Na kopnu bi ih ugušila sopstvena težina, osušili bi se ili bi zbog jako dobre toplotne izolacije uginuli od toplotnog udara. Čitava građa tela kao i sve telesne funkcije su primerene životu u vodi. A uprkos tome, imaju sve najvažnije osobine zajedničke svim sisarima.

Većina kitova su izraženo druželjubive životinje s visoko razvijenim društvenim međuodnosima. Samo nekoliko vrsta žive u parovima ili kao samci.

Grupe kitova, koje se često zovu škole, sastoje se najčešće od 10 do 50 životinja. U određenim okolnostima (u slučaju masovne pojave hrane ili u razdoblju parenja) grupe mogu brojati i daleko više od 1000 jedinki. Pri tome je moguće i druženje s drugim vrstama kitova.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.