Naslovna VESTI MOTIVACIJA DANA: Slepa kokoška najbolja je drugarica mnogim životinjama!

MOTIVACIJA DANA: Slepa kokoška najbolja je drugarica mnogim životinjama!

0
kokoška petface

Način na koji se većina životinja nosi sa hendikepom može poslužiti svim ljudima za nauk. Uprkos svemu što im se dešava, one su srećne i zahvalne što su žive, a neretko uspevaju da iz svoje situacija izvuku ono najbolje. Da nimalo ne preterujemo potvrđuje nam primer slepe kokoške koja ponosno korača kroz život, uz mnoooogo prijatelja na tom putu.

Pročitajte još: Jednogodišnji dečak ima najboljeg druga i zaštitnika – patka!

kokoška petfaceKada je Rebeka Kamings od svog dede dobila jaje da vidi da li će se ono izleći, nije ni slutila u kom pravcu će joj se život kretati. Ne samo da se jaje izleglo, već je pile iz jajeta rođeno slepo. Ne treba da vam napominjemo kakav je to izazov bio ne samo za malenu pufnu, već i za vlasnicu Rebeku.

Prijatelji i pozanici su savetovali mladoj devojci da se odrekne svog novog ljubimca jer je veoma teško podići pile u ovakvom stanju. Uprkos tome što je podrška okoline izostala, Rebeka je odlučila da se izbori za život ovog slepog pileta. Mališanki je nadenula ime Mambl i tim činom je započelo njeno odrastanje u devojčinom domu:

kokoška petfaceBilo je jako teško živeti sa saznanjem da ću se jednog dana probuditi, a ona možda neće biti živa. Srećom to se nije desilo, jer Mambl je pravi borac i ona je uspela da se izvuče.

Pročitajte još: NOVI BEOGRAD: Patka i pačići na ulicama Beograda kao uzorni građani! (VIDEO)

kokoška petfaceGodinu dana  kasnije, Mambl ne samo da je živa, već je izvukla maksimum lične sreće, živeći okružena samo onima kojima je neizmerno vole. Slepa kokoška svoje dane provodi u maženju sa psima, mačka, kunićima, ljudima i drugim kokoškama. Svi oni je obožavaju, a krug ljudi koji je neizmerno vole seže i dalje od njene porodice. Naime, slepa kokoška Mambl ima svoju Facebook stranicu na kojoj je prati čak 25.000 ljudi. Koliko ova ljubimica sa posebnim potrebama znači svojoj vlasnici Rebeki, govori i post ove mlade devojke:

-Ona je unela toliko radosti u živote mnogih ljudi, a ja ne mogu opisati koliko sam samo ponosna na nju.

Pročitajte još: #onokad poludiš za kokoškama! 😀

Nećemo preterati ako kažemo da je ova slepa kokoška zaista inspiracija dana i da je predivno gledati kako je srećna dok je okružena dragim bićima.

Pogledajte i GALERIJU ove naše preslatke mališanke:

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstSURČIN: Kada se ujedine divni ljudi, onda pomoć bolesnom napuštenom psu ovako izgleda!
Sledeći tekstPit bul iz jednog prihvatilišta nije želeo da u svoj novi dom ode bez najboljeg prijatelja – čivave!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime