Naslovna VESTI Prasica Dana dobila KOLICA i sada može neometano da se kreće! (VIDEO)

Prasica Dana dobila KOLICA i sada može neometano da se kreće! (VIDEO)

0
kolica petface

Početkom avgusta u Zoo Kutak Udruženja Zoo Planet, iz Niša, stigla je prasica Dana iz Srbobrana. Dana je rođena sa deformisanom kičmom zbog čega ne može da hoda i stoji na zadnjim nogama.

-Ljudi sa farme na kojoj je živela su je predali Danici koja se brinula o njoj ali pošto se Danica vraća za inostranstvo, zamolila nas je da Dana pređe da živi kod nas u ZOO Kutku. Prijatelji iz Slovenije iz organizacije Animal Angels će pomoći oko izgradnje objekta za Danu i pomagati oko njene ishrane, napisali su 8. avgusta na svojoj Fejsbuk stranici Zoo Planet.

NOVI POČETAK: Jednog psa i jednog čoveka spojila su invalidska kolica! (VIDEO)

Zbog nefunkcionalnosti zadnjih nogu došlo je do pojave dekubita koji mora svakodnevno da se sanira. Rana je nastala zbog stalnog ležanja i trenja zadnjice.

Sredinom ovog meseca Dana je dobila svoja kolica koja će joj omogućiti kretanje.

-Dana je napokon dobila svoja prva kolica i konačno može da uživa sa svojim drugarima iz Zoo Kutka. Još uvek im se prilagođava i nadamo se da će za par dana mnogo lakše kretati i igrati, naveli su na Fejsbuk stranici Zoo Planet.

LJUBAV: Dečko je napravio kolica za nepokretnog psa svoje devojke!

Veliki dekubit od ležanja je skoro zarastao. Dana sada pravi prve korake i polako se prilagođava kretanju sa pomagalima. Volonteri Zoo Planeta su stalno sa Danom i pomažu joj da se oslobodi stresa i prilagodi novom predmetu.

Dana je sada zadovoljna i srećna sa svojim kolicima zahvaljujući ljudima dobre volje, ali najviše joj je drago zato što može da se igra sa drugim životinjama iz Zoo Kutka.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstKRALJEVO: Sećate se Brunda, psa kog su BACILI SA TERASE? Pogledajte kako danas izgleda!
Sledeći tekstAko vaš pas otežano diše, proverite, možda boluje od ove bolesti! (VIDEO)

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime