Naslovna VESTI PSI VELIKE količine vode mogu biti LOŠE za zdravlje vašeg psa! Vodite računa...

VELIKE količine vode mogu biti LOŠE za zdravlje vašeg psa! Vodite računa o tome!

0

Voda je jako važna komponenta za zdravlje i hidrataciju, a kao i ljudi, i psi moraju piti puno vode kako bi njihov organizam ostao zdrav.

Ako imate kućnog ljubimca, pobrinite se da pije dovoljno vode svaki dan. Ipak, pripazite da ne pretera jer stručnjaci napominju da i velike količine vode mogu biti loše za zdravlje.

DA NE POVERUJEŠ! Studenti u suzama zbog smrti ribe, oglasio se predsednik države (VIDEO)

Psu svaki dan trebaju dva decilitra vode po kilogramu telesne težine. Međutim, postoji puno faktora oko toga koliko bi vaš pas trebao popiti vode. Pripazite da je voda svaki dan sveža i čista. Ako primetite da vaš ljubimac pije manje vode, nekoliko je razloga za to.

Kada je vaš pas na “domaćoj” ishranii, a ne na hrani kupljenoj u petšopu, njom unosi i određenu količinu tečnosti, gotovo 65 do 80 posto vode. Dakle, samim tim imaće manju potrebu za vodom. Ako ih nešto boli, velika je verovatnoća da će popiti manje vode.

U ŠTALI ZATEKAO UŽASAN PRIZOR: Krave se tresle od bolova, dve nisu preživele!

Kada mu je vruće, obično pije više vode nego u bilo koje drugo vreme. To je zato što je zadihan i slinjenjem je izgubio puno tečnosti. Bez odgovarajuće vode vaš pas će dehidrirati, što dovodi do mnogih zdravstvenih rizika kao što je bolest bubrega, poremećaji u metabolizmu…

Kako biste proverili da li je vaš pas dehidrirao, učinite sledeće: proverite da li je zubno meso suvo, lepljivo ili bledo, ako su suve i utonule očne jabučice ili ako su nos i usta suvi – znajte da polako upada u dehidrataciju!

Pratite ponašanje vašeg psa i uvek se trudite da ima svežu vodu usvojoj činiji – on će već znati koliko mu je potrebno vode!

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

Izvor: azra.ba

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstBAČEN U KONTEJNER DEHIDRIRAN I POVREĐEN! Kunić nije izdržao! (VIDEO)
Sledeći tekstZVEZDA TERETANE: Mačka Lala USAVRŠILA veštinu penjanja – skoro pa kao pravi planinar!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime