Naslovna VESTI PSI BEZ BRIGE NA PUT: Kako i kome ostaviti ljubimca dok ste na...

BEZ BRIGE NA PUT: Kako i kome ostaviti ljubimca dok ste na putu?!

0
kome ostaviti ljubima dok ste na putu petface

 kome ostaviti ljubimce dok ste na putu: Ukoliko ste u poslednjem trenutku odlučili da za Novu godinu otputujete u egzotične krajeve, u Italiju, Poljsku, ili pak u drugi grad, a niste na vreme vakcinisali ili obezbedili kartu za vašeg ljubimca – ne brinite! Nudimo vam par saveta…
Prvo i najjednostavnije rešenje je da ostavite vašeg mezimca kod rođaka, prijatelja ili pouzdanog komšije. Osećaće se prijatno, pogotovo ako su to lica dobro poznata vašim ljubimcima.

Pročitajte još: PSEĆI RAJ U NOVOM SADU: Otvoren klub namenjen ISKLJUČIVO psima!

Međutim, ako ovi “uobičajeni čuvari” zakažu, ne brinite!
Sve popularnije mesto za ostavljanje vašeg ljubimca postaju pansioni i hoteli za životinje. Ljudi više nisu odbojni prema ideji da ljubimce ostavljaju u pansionima, jer su uvereni u negu i dobre uslove, koje im se nude u njima.

kome ostaviti ljubimce dok ste na putu petface
Zvaničnih pansiona i hotela za pse u Beogradu i okolini ima desetak. Dok u Evropi dan u psećem hotelu košta između 20 i 30 evra, kod nas se cena kreće od 320 do 800 dinara.
Za taj novac vaš ljubimac će dobiti smeštaj, vodu, hranu, šetnju, kupanje i igranje sa animatorom. Svaki pas ima i boks u kome je, iz bezbednosnih razloga, sam. Vlasnici čak kažu da psi toliko pamte svoje bokseve, da se svakog sledećeg puta zalete baš na njega!
Neki hoteli omogućavaju i prevoz vaših ljubimaca – da stignu do hotela i vrate se kući, komforno, bezbedno i na vreme!

kome ostaviti ljubimce dok ste na putu petface
Možda manje poznati, ali i te kako korisni – za čuvanje vaših ljubimaca tu su i dogsitteri! Oni, pored obaveze jednočasovne šetnje i hranjenja, mogu brinuti o vašem psu i više nedelja. U ovom slučaju oni će pored uobičajenih, imati obavezu da se igraju sa psom, da ga maze i izvode u duge šetnje. Tako će pored vašeg psa, i vaša kuća biti osigurana od novogodišnjih pljački.
Znači, dok se vi budete provodili za novogodišnje praznike, i vaš ljubimac će biti na sigurnom. Ali, ipak, ne dozvolite da dugo pati za vama, jer je već odavno poznato koliko psima teško pada razdvajanje od svojih vlasnika!

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstSAVETI: Novogodišnja putovanja sa vašim psom – DA!
Sledeći tekstKORISNO: Kako da maca “ubije” zimsku dosadu?

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime