Naslovna VESTI KUPUJMO OD NJIH: Evo koje kompanije NE TESTIRAJU svoje proizvode na životinjama!

KUPUJMO OD NJIH: Evo koje kompanije NE TESTIRAJU svoje proizvode na životinjama!

0
kompanije petface

Juče je veliku pažnju naših čitalaca privukla takozvana CRNA LISTA – lista kompanija koja i dalje testira svoje proizvode na životinjama.

Iako se procenuje da više od 100.000 životinja ugine u ovakvim surovim ogledima, mnoge svetske i poznate kompanije i dalje ne mare za ovo.

CRNA LISTA: Pogledajte koje kompanije i dalje TESTIRAJU proizvode na životinjama!

Zato smo danas odlučili da predstavimo i one „sa druge strane“, tačnije one kompanije koje su odgovornije, humanije i inovativnije! Mnoge od njih su zadovoljile “Humani standard kozmetike” (HCS), a neke su ispunile i poslale overeni upitnik kojima su izjavile da njihovi proizvodi kao ni sastojci nisu testirani na životinjama!

Podržimo ih, tako što ćemo kupovati njihove proizvode!

kompanije petface

1. Lush – ovo nas ne čudi, jer smo i mi prošle godine objavili priču o njihovoj kampanji – Zaustavite ubijanje životinja zarad krzna! Pod sloganom “Vreme je da krzna zauvek odu u istoriju”, ovaj proizvođač kozmetike se pridružio kampanji protiv krzna pod nazivom #MakeFurHistory. Sigurno ih znate, to su oni sapunčići i kozmetika, pored kojih kad prođete UDAHNETE najlepši miris 😉

2. Kozmetika Afrodita – možda i najpoznaiji našoj javnosti! Slovenačka kozmetička kuća, prisutna u javnosti već 40 godina!

3. Oriflame – Široka paleta kvalitetnih, prirodnih, inovativnih švedskih proizvoda. Oriflame je humanitarno angažovan kroz brojne aktivnosti širom sveta, pa su tako i suosnivači „World Childhood Foundation“ – Svetske fondacije za pomoć ugroženoj deci.

kompanije petface

4. Cera di Cupra – možda i napoznatija linija proizvoda velike kompanije Farmaceutici Dottor Ciccarelli, iz italijanskog grada Milana.

5. Weleda – vodeći svetski proizvođač holističke prirodne kozmetike, kao i lekova za antropozofsku terapiju. 78% njihovih sirovina dolazi iz organskog i biodinamičkog uzgoja biljaka!

Proizvodi „dm“-a NISU testirani na životinjama!

6. Atlantic grupa – reći ćemo samo Bananica, Grand kafa, Argeta paštete, Smoki, Cedevita,.. BRAVO!

7. dm-drogerija – popularni Balea proizvodi, jednog od najvećih drogerijskih lanaca u srednjoj i jugoistočnoj Europi „dm“-a, NISU testirani na životinjama – objavili su na svom zvaničnom sajtu!

kompanije petface

8. Saponia – kompanija u čijem sastavu je nama najpoznatiji ORNEL, omekšivač za veš.

9. Ziaja – porodična kompanija, osnovana 1989. godine u Poljskoj, od strane bračnog para.

10. Žana kozmetika – Žana Tušek, osnivačica uključila je u posao celu porodicu, još 1938. i otvorila salone u Dubrovniku, Beogradu, Opatiji, Osijeku i Zagrebu!

Ono što nas raduje je da je na ovoj BELOJ LISTI još dosta svetskih kompanija, a detaljak spisak pogledajte na sajtu: www.prijatelji-zivotinja.hr.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstVlasnik je odbio da ode u bolnicu, zbog svog psa i PREMINUO je. Cura je danas SREĆNO UDOMLJENA!
Sledeći tekstZAŠTO: Posetioci zoološkog vrta kamenovali krokodila, nakon čega je uginuo!

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime