Naslovna VESTI PSI PRED NAMA JE LEDENA NOĆ: Isključi kompjuter, izađi na ulicu i pomozi...

PRED NAMA JE LEDENA NOĆ: Isključi kompjuter, izađi na ulicu i pomozi psu ili maci!

0
kompjuter petface

Poruka je jasna – kompjuter na off, ponesi kesu sa granulama, staro ćebe i izađi na ulicu! Čak i jedan zaklon, jedna činija hrane, jedan topli kutak – i znaćeš da si učinio pravu stvar!

Naime, sneg koji su meteorolozi najavili, od sinoć pada – negde naizmenično, negde bez prekida. Samo jedna misao nam je u glavi – doći sa posla i uvući se u toplo ćebe! A kako je onima koji ovaj luksuz nemaju? Napuštene životinje nemaju izbora, nemaju zaklon, nemaju čak ni toplu i suvu obuću.

POKRENIMO SE: Isključi Facebook, izađi i skloni napuštenu životinju!

Sve što oni imaju smo mi! Zato, isključi kompjuter, izađi na ulicu i pomozi psu ili maci! Kako? Evo nekoliko predloga:

kompjuter petface

1.Otvorite vrata ulaza zgrade ili garaže. Iako možda među vašim komšijama ima onih koji će negodovati, to je samo 24 sata. Pustite psa ili macu u ulaz i to će im biti sasvim dovoljno. neka prespavaju, a sutra ako već budu smetali nekome – potražiće nov zaklon.

POKREĆEMO AKCIJU: Slikaj svog ljubimca uz poruku „Baci granulu, ne petardu“!

2.Ponesite sa sobom neku kutiju ili ćebe, prostirku koju ste planirali da bacite. Iscepani i stari prekrivači, koji vaa stoje u podrumu, mogu bukvalno spasiti život nekom psu ili maci! Sve te tkanine stavite u natkriveni ćošak – ispod stepeništa, u uglu zgrade – a smrznute životinje će ih pronaći i biće vrlo zahvalne.

kompjuter petface

3.Kao što rekosmo još na početku, ponesite granule i svežu vodu. Možete uzeti i hranu koji vi niste planirali da pojedete danas. Stavite ih u kesu i izađite napolje. Sasvim dovoljno „za preživeti“ biće i plastična posuda ili flaša, u koju ćete staviti i vodu i hranu, i postaviti ih na zaklonjenom mestu, gde ih vetar neće oboriti.

Ukoliko imate mogunosti, moete svratiti i do pet šopa i kupiti baš onu hranu, koja je namenjena njima! Ovo će sirotim životinjama sigurno pomoći da bar jednu ledenu noć malo lakše prebrode.

U svakom slučaju, udomljenje jedne napuštene životinje je od najveće koristi. Ali, ako nemate mogućnosti – i naši predlozi će biti sasvim prihvatljivi!

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstDruštvo za zaštitu ptica Srbije osuđuje MASOVNO TROVANJE životinja kod Apatina!
Sledeći tekstVlasnik napravio perike od dlake svog ljubimca

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime