Naslovna VESTI PSI RAŠKA: Građani tvrde da komunalci truju i zakopavaju pse!

RAŠKA: Građani tvrde da komunalci truju i zakopavaju pse!

4
komunalci truju i zakopavaju pse petface

Stanovnici ovog grada u jugozapadnom delu Srbije jednoglasni su u jednom – tvrde da komunalci truju i zakopavaju pse!

Naime, žitelji Raške alarmirali su javnost jer kako kažu „Komunalno preduzeće organizovano i u saradnji sa opštinom ubija i truje pse lutalice“.

Kako prenose novosti.rs, građani se žale da stradaju i rasni i vlansički psi, ali i lutalice. Do sada je ubijeno oko 50 lutalice, tvrde.

Pročitajte još:
Kreozan: „Tihi ubica“ naših ljubimaca!

– Strašno je sve to gledati, postoji čovek u komunalnom preduzeću, nekakav ratni veteran i monstrum G. V., koga se svi ovde boje i koji otrovom sipanim u ćevape ili kobasice ubije i po sedam pasa. Bila sam svedok patnji ovih životinja, videli su to još mnogi Raščani, ali niko ne sme da svedoči o ovome. Ljudi uglavnom okreću glavu i gunđaju. Ne truju i ne ubijaju samo pse lutalice, već zalaze u dvorišta i ljudima ubijaju ljubimce koji su uredno registrovani i vakcinisani, za „Novosti“ priča Dragica.

Međutim, Opština demantuje ove tvrdnje građana. Oni, kako kažu, „prvi put čuju za ove besmislice“.

– Nijednog psa radnici komunalnog preduzeća nisu otrovali, niko nikada nije dolazio kod mene da mi se požali zbog trovanja psa ili neke druge životinje, nijedan takav ili sličan dopis nisam dobio. Čovek koga pominju odavno više nije angažovan na ovim poslovima. Lutalice hvataju i u azil odnose firme koje su za to registrovane i opremljene, kaže Dragan Karović, direktor Komunalnog preduzeća u Raški.

Prema rečima Spasoja Andrića, načelnika opštinske uprave, istina je da Raškom ponekad “marširaju” čitavi čopori pasa lutalica, koji silaze sa Golije i Kopaonika i koji često napadaju ljude, a posebno decu.

– Ovih dana su radnici “Avenija EM” iz Vrnjačke Banje, uoči tradicionalnog vašara, po odgovarajućim procedurama odneli 45 pasa lutalica sa naših ulica, trgova i parkova, tvrdi Andrić.

Pročitajte još:
KAKVA PRIČA: Gluvi pas naučio znakovni jezik i danas živi sa, takođe, gluvom vlasnicom!

Opština je takođe naglasila da je izdvojila 12 miliona dinara za azil za pse i druge životinje koji će se graditi u Raški.

Međutim, građani ipak ne odustaju od svojih uverenja, pa je tako samo jedan od komenatara na ovu vest bio:

Lično sam u školskom dvorištu Gimnazije i Osnovne škole pre nekih mesec dana video čoveka kako prilazi čoporu pasa lutalica i baca im nešto da pojede, tako da su ove tvrdnje potpuno tačne. Pozdrav iz Raške, napisao je izvesni Peđa.

….

Izvor: novosti.rs

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstOktobar je mesec udomljavanja napuštenih pasa – evo zašto udomiti, a ne kupiti!
Sledeći tekstHEROJ: čovek spasio komšijskog psa iz kuće u plamenu (VIDEO)

4 KOMENTARA

  1. Na isti način je otrovan pas zlatni retriver Leo kućni ljubimac koji je bio u šetnji sa pratiocem 21.09.2016. god u Baljevcu na Ibru oko 17 sati . Pas je bio ljubimac celog Baljevca.Primecen je isto taj “veteran heroj” kako baca po Baljevcu i u dvorišta u Jarandolu. Ispred fabrike je uginuo još jedan pas tog dana za 5 minuta. Znači baca se otrov koji može da otruje ljude.

  2. Kako je moguće da se otrov baca pored dečijeg vrtića i da pas ylatni retriver Leo ugine za 5 min u parku iznad motela, svedoci tvrde da je izašao i veterinar i da je rekao da niko nesme da ga pipa bez rukavica, jer je uginuo od jakog otrova. Čovek koji je bio pratilac je težak dijabetičar i pozlilo mu je. Koji je to otrov pa baljevčani trebaju da se brinu za svoju decu Sutradan je neko naredio da se ceo Baljevac opere što nije redovna procedura. Koje odgovoran i ko snabdeva nadležne otrovom. Mogu li vlasnici rasnih pasa da tuže nadležne.

  3. Otrov koji se baca u Raški i Baljevcu nije kreozan jer po simtomima smrti nebi se reklo. Trovanje
    pasa kreozanom traje duže i pas ima šanse da preživi ako se ukaže pomoć, npr jedan pas otrovan
    kreozanom je spašen posle 15 dana lečenja. Ovo je verovatno otrov LANATE od kojeg pas ugine u roku od 5 minuta, a dovoljno je samo da ga pas omiriše ne mora da ga pojede.Poreklo ovog otrova može biti Kosovo i sigurno se ilegalno unosi kod nas. Koriste ga Nato vojnici kod sanacije terena za njihove logore. Što se tiče najezde lutalica, javna je tajna da šinterska služba dovozi sterilisane pse ispred ovih mesta i po nalogu-dogovoru nadležnih ih lovi.

    Častan vojnik veteran.

  4. Da li će neko da odgovara za ovakva dešavanja i snosi li komunalni inspektor bilo kakvu odgovornost?

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime