Naslovna VESTI TUŽNA SLIKA IZ NIŠA: Konj se od umora srušio nasred ulice!

TUŽNA SLIKA IZ NIŠA: Konj se od umora srušio nasred ulice!

0
konj srušio petface

Bolan prizor u kom se konj srušio i iznemogao leži na sred ulice stiže sa juga Srbije. Vukući teret, izmučeni konj je kolabirao i samo je nemoćno pao. Na sred puta… Jadničku nije dato dovoljno vremena da se okrepi, odmori, već je vrlo brzo morao da nastavi svoj put dalje sa ljudima koji su ga upregli. Nišlije kažu da ovakvi prizori nisu retkost u njihovom gradu. Žele da pomognu, ali bez pomoći nadležnih su nemoćni.

Očevidac Vladimir Stanojević, očevidac, za „Niške vesti“ je rekao da su vlasnici tvrdili da se konj sapleo i samo nastavili svojim putem.

Pročitajte još: LESKOVAC: Izgladneli i mršavi konji ostavljeni na putu da uginu!

konj srušio petface

– Nije se sapleo, jasno je da pao od iznemoglosti. Nakon što je ustao, zamolio sam ih da ga ne uprežu odmah, već da ga povedu do obližnje zelene površine. Nisu me sasvim poslušali, upregli su ga, ali ga jesu poveli tamo. Rekao sam im da ne mrdaju odatle bar neko vreme, doneo konju jednu, pa još jednu kofu vode. Bio je i žedan, jadan. Dok je ležao, video sam da nije ni potkovan. Mogu da zamislim kako mu je na asfaltu. Ponovo sam im rekao da ga ostave bar malo tu, da ga ispregnu, opet me nisu poslušali. Kada sam se posle desetak minuta vratio da proverim, već ih nije bilo, otišli su, rekao je Vladimir za Niške vesti.

Pročitajte još: PRELEPI DIVLJI KONJI SUVE PLANINE: Sve ih je manje, jer ih lovokradice hvataju i prave od njih meso!

Iz Udruženja za zaštitu životinja Zoo planet, kažu da su ovakvim slučajevima nadležna saobraćajna policija, ali i veterinrska inspekcija. Ovakve situacije zahtevaju brzu reakciju, a službe, često kasno izađu na teren.

Kako god, ovakve scene su uvek mučne, a životinje zaista ne zaslužuju da ih ljudi ovako izrabljuju.

IZVOR I FOTO: niskevesti.rs

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstPO NALOGU PREMIJERA: Sarajevske pse ubijaju na gradskoj deponiji Smiljevići!
Sledeći tekstPA OVO JE PREDIVNO: Zavirite u prvi mačiji kafić otvoren u Zagrebu!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime