Naslovna VESTI REGION SE UJEDINIO: Akcija spasavanja konja, koje vlasnik hoće da proda za...

REGION SE UJEDINIO: Akcija spasavanja konja, koje vlasnik hoće da proda za klanje!

1
konja petface

Neverovatna akcija spasavanja konja, koje vlasnik hoće da proda za klanje, digla je ceo region na noge! Naime, kako su iz jedne hrvatske organizacije objavili, Josip Tuđa, čovek kod koga je oko 30 konja, zbog nemogućnosti da o njima brine i dalje, odlučio je da ih proda u klanicu!

– Konji su bili u jako lošem stanju pa su ih veterinarske inspekcije stavile u karantenu te se nagomilao dug, a vlasniku ukoliko ih ne proda udomiteljima ne preostaje ništa drugo nego da dio konja proda u klaonicu da bi dug riješio. Radi se o oko 30 kasača, napisali su iz Udruženja „Naši snovi“, koja brine o deci sa posebnim potrebama.

NIŠ: Konj kolabirao od umora i bolesti, vlasnici nisu dozvolili da mu se pomogne!

Oni su se u akciju spasavanja uključili, jer kako kažu, zooterapija koju sporovde sa svojom dečicom daje super rezultate!

konja petface
Udruženje “Naši snovi”

– Udruga za pomoć djeci s posebnim potrebama “Naši snovi” skuplja sredstva za kupovinu konja koji trebaju ići u klaonicu zbog nemogućnosti vlasnika da se brine o njima. Kroz projekt „Plemenitost na djelu“ održava rekreativno jahanje u terapijske svrhe koje je besplatno za svu djecu i osobe s posebnim potrebama i invaliditetom, ali i za sve ostale osobe i djecu koji nam se jave. U našoj konjušnici su dva konja koji služe za rekreativno jahanje u terapijske svrhe, te nam nedostaju dva do tri konja kako bismo još bolje mogli pomoći djeci. Zbog toga se uključujemo u akciju spašavanja konja! Uključite se i vi svojom donacijom, napisali su u saopštenju.

PRELEPI DIVLJI KONJI SUVE PLANINE: Sve ih je manje, jer ih lovokradice hvataju i prave od njih meso!

Ivana, koja je na svom Facebook profilu, prva pokrenula akciju spasavanja navela je da svi oni konji koji se do sutra (utorka) ne spasu ili bar budu kaparisani od strane udomitelja – idu u klanicu!

– Ukoliko netko želi donirat novac za otkup konja ili ima potencijalni smještaj ili bilo šta što može pomoći, neka se javi! Konji su vrhunskih papira ali trebaju hranu, ljubav i prvenstvano oporavak od bivšeg vlasnika, napisala je Ivana!

Kontakt telefon Udruženja „Naši snovi“ je +385 99 7903 903, Držane Jurić, a ukoliko možete da zbrinete nekog konja javite se Ivani Rukmini Kovačić ili Melita Madzo!

HITNO, PODELITE!

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

1 KOMENTAR

  1. Poštovani ljubomci konja. Supruga i ja smo penzioneri ,živimo u jednom lepom selu u okolini Novog sada. Živimu u selu Kulpin imamo sviju kuću i u sklopu kuće veliku štalu.Štalu smo generalno sredili u kojoj je nekada bilo po 4 ili 5 konja, kuća je bila bogataška švapska .Mi možemo da primimo bar 1 konja za početak na čuvanje.U toj želji Vas pozdravljamo.PS čekamo Vas i Konje.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.