Naslovna VESTI POSLEDNJE IZNENAĐENJE: Susret čoveka na samrti i njegove omiljene životinje –...

POSLEDNJE IZNENAĐENJE: Susret čoveka na samrti i njegove omiljene životinje – konja

0
konja petface

Zvuči kao kliše, ali retke su ljubavi koje ne izblede i koje su večne. 🙂 Takva je ljubav između Patrika Saundersa i plemenitih i predivnih životinja – konja. Zahvaljujući osoblju bolnice u Južnom Devonu u Engleskoj u kojoj je Patrik proveo poslednje dane, imao je neobičnu posetu koja ga je na momenat vratila u detinjstvo.

Godine u kojima se aktivno bavio jahanjem bile su daleko iza njega, ali su činile značajan deo njegove mladosti. Poslednjih nekoliko godina proveo je prikovan za krevet, ali u mislima nikada nije daleko odmakao od svojih velikih ljubavi  – konja. Medicinsko osoblje je to znalo i rešilo je da učini divnu stvar. Kontaktirali su organizaciju za očuvanje životinja u nadi da će u posetu Patriku dovesti makar ponija. Međutim, doveli su „pravog“ konja po imenu Viktor.

konja petface 1

To je bila Patrikova poslednja želja, da vidi i pomiluje konja. Izveli su ga iz bolničke sobe i doveli konja baš ispred njega.  Kada je ugledao Viktora, njegovo lice se ozarilo, bio je oduševljen.

Pročitajte još: PRELEPI DIVLJI KONJI SUVE PLANINE: Sve ih je manje, jer ih lovokradice hvataju i prave od njih meso!

Hranio je Viktora šargarepom. Činilo se da je i konj osetio koliko je značio čoveku u ovom trenutku.  Stajao je mirno i pratio šta se dešava oko njega, kao da je znao da čini dobru stvar. Međutim, kao i  lepe stvari i ovo je kratko trajalo, ali je u Patrikovom srcu bila zapisana još jedna uspomena.

konja petface

Tri dana nakon Viktorove posete, Patrik je preminuo, ali su se svi prisećali njegove radosti i sreće kada je ugledao Viktora.

Pročitajte još: NAJEMOTIVIJA PRIČA IZ RIJA: Odrekla se zlatne medalje zbog svog konja!

konja petface

Još jednom je dokazano da je ljubav između životinja i čoveka lekovita i bezgranična. 🙂

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstSlep i anksiozan Oreo našao porodicu koja mu pomaže da prevaziđe strah!
Sledeći tekst„DECI ULAZ ZABRANJEN, PSI SU DOBRODOŠLI“: Vlasnik kafića strogom odredbom uzburkao javnost!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime