Naslovna VESTI HITNO: Konju koji pomaže deci potrebna pomoć

HITNO: Konju koji pomaže deci potrebna pomoć

0
Terapijski konj Herceg

Bolest ne bira. Napada čak i one koji plemenito pomažu u terapiji i oporavku onima kojima je to nepohodno. Konj Herceg već deset godina pomaže deci sa invaliditetom u udruženju „Vera, ljubav i nada“ iz Šajkaša.

Terapijski konj Herceg

Ovaj predivni konj koji pomaže deci svih uzrasta i sa različitim vrstama invaliditeta da naprave prve korake se razboleo. Smatra se da je pogrešno lečenje doprinelo da se razvije trenutno oboljenje. Ukoliko se uspešno izleči, Herceg bi još desetak godina mogao da pomaže deci i mladima.

Pročitajte i ovo: LOVCI I DALJE UBIJAJU PSE: Ako ne dokažu ubistvo sa pet repova pasa ili mačaka moraju da plate dodatnu članarinu

“Herceg je naš glavni terapijski konj. Pogrešnim lečenjem napravljen je propust i sada konj mora da bude podvrgnut jednoj bolnoj intervenciji. S obzirom na to da “Zoohigijena” ne zbrinjava konje, morali smo privatno da zovemo veterinara koji bi to pokušao da to sanira” – kaže Miodrag Miša Blizanac, predsednik Udruženja.

Terapijski konj Herceg

 “Konj je kod nas dosta zanemarena životinja, a Herceg pomaže deci ometenoj u razvoju da naprave svoje prve korake. Od izuzetne je važnosti za nas u klubu, kao i za decu kojoj je pomogao i koja ga vole. On je toliko senzitivan i motorički pripremljen za odnose sa decom, da i ona deca koja su najteža isključivo na njemu počinju”, zaključuje predsednik Udruženja.

Ne propustite ovu priču: PRAVO ČUDO: Pas DIJEGO pronašao zarobljenog drugara i spasao ga od sigurne smrti

Troškovi intervencije i terapije koji bi omogućili ozdravljenje Hercega se procenjuju na iznos između 1.200 i 1.400 eura.  Iz Udruženja i Konjičkog kluba Filipus apeluju na sve koji mogu da pomognu izvrše uplatu na žiro račun Poštanske štedionice: 200-3295710101981-43.

Izvor: 021.rs

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstPRAVO ČUDO: Pas DIJEGO pronašao zarobljenog drugara i spasao ga od sigurne smrti
Sledeći tekstNEMA ŠANSE DA ZADRŽITE SUZE: Rođen kao pas, umro kao gospodin

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime