Naslovna Komercijalna grupa MJ SVET KORISNO: Koje praznične opasnosti prete našim kućnim ljubimcima?

KORISNO: Koje praznične opasnosti prete našim kućnim ljubimcima?

2
novogodisnja-trpeza-i-kucni-ljubimci-petface

praznične opasnosti: U vreme praznika jelu i piću je teško odoleti, a novogodišnje trpeze pretvaraju se u prave festivale hrane, koji mogu ozbiljno da naruše naše zdravlje. Naše – ali i zdravlje naših ljubimaca.
Kolika je cena ovih trpeza znate i sami, a evo nekoliko saveta kako da ona ne poraste i zbog neplaniranih troškova lečenja ljubimca kod veterinara.

Pročitajte još: KORISNO: Obuća za kućne ljubimce zaštitiće ih od hladnoće!


Novogodišnja trpeza vašeg psa nikako ne bi trebala da sadrži tortu koju ste vi savršeno oblikovali, obogatili šlagom i ukrasili čokoladnim kuglicama. Mleko je jedna od glavnih smrti koje vrebaju iz tanjira! Nesvarena laktoza, koja se nalazi u mleku, remeti crevnu mikrofloru i dovodi do nadutosti, dijareje i poremećaja varenja. Inače, sva hrana bogata šećerom, dovodi do gojaznosti, problema sa zubima i dijabetesa.

praznične opasnosti petface
Grožđe i suvo grožđe, takođe treba da izostanu sa novogodišnjeg menija vašeg ljubimca, jer sadrže nepoznati toksin koji može da ošteti bubrege.
Ta, opasna po život, slatka namirnica – čokolada! I jako male količine čokolade mogu ugroziti rad srca i oštetiti nervni sistem vašeg ljubimca.
Od “slanih neprijatelja”, mesto broj jedan zauzima sirovo svinjsko meso, tako da ne popuštajte pred naletima svog ljubimca koji prosi.

Pročitajte još: AVANTURISTA DO SRŽI: Gandolf, sibirski mačak obožava putovanja i druženja sa novim ljudima!

Zaboravite davanje kostiju koje ostanu od prazničnog pečenja. Svinjske, jagnjeće, ćureće ili pileće kosti mogu prouzrokovati ozbiljne probleme i psima i mačkama, jer kao što znate ove dve vrste životinja nisu kostojedi. Posle vaše gozbe, pažljivo sklonite sve otpatke i stavite ih van domašaja ljubimca.

veza između velikog psa i bake natural trainer petface

Neka se na novogodišnjem meniju vašeg ljubimca nađe hrana specijalno pravljena za njega – Natural Trainer poslastica! Ona nije ništa skuplja, čak je mnogo i jeftinija od neadekvatnih proizvoda kojima pokušavate da zasladite svog ljubimaca.

Prethodni tekstOVO MORATE VIDETI: Devojčica u zagrljaju svog drugara kog je spasila od eutanazije!
Sledeći tekstPomozite macama: I njima je – kao i vama – zimi dosadno kod kuće!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime