Naslovna VESTI KRAVE SU POMOGLE, ČOVEK SPASAO a onda shvatio…!

KRAVE SU POMOGLE, ČOVEK SPASAO a onda shvatio…!

0
Spasavanje bebe foke

Kada je Ijan Elis kroz svoj dvogled ugledao veoma čudnu scenu u rezervatu RSPB u Frempton Maršesu bio je veoma zbunjen. Grupa od oko 30 krava se okupila oko nečega na močvarnom tlu.

Spasavanje bebe foke

Odlučio je da proveri o čemu se radi i kada je prišao, našao se u šoku. Grupa krava je okružilo umiruće štene kojem je samo glava virila iz blata. One su želele da pomognu ali nisu znale kako.

Pročitajte i ovo: MOKRO I BLATNJAVO – HVALA! – Zahvalio se čoveku koji ga je spasao iz poplave

Ijan je odmah pozvao Lokalnu organizaciju za zaštitu životinja odakle je dobio uputstva šta odmah da uradi dok oni ne stignu na lice mesta. Ijan se još više približio kako bi zaštitio štene da ga neka od zabrinutih krava ne bi slučajno zgazila. A onda je doživeo još veći šok.

Spasavanje bebe foke

Ustanovio je da se ne radi o štenetu već o mladunčetu foke! Sada se situacija još više iskomplikovala. Ijan je veova pažljivo orišao maloj foki i poče oda je odkopava. Posle sat vremena uspeo je da je izvuče iz blata i skloni na sigurnije tlo.

Pročitajte i ovo: PSI VAS NE ZABORAVLJAJU! – Reklama o humanosti i ljubavi koja će vas RASPLAKATI

Spasavanje bebe foke

Krave su sve vreme bile u blizini i nadzirale operaciju spasavanja kao da su želele da budu sigurne da će foka biti dobro. Ubrzo su stigli i kvalifikovani stručnjaci koji su bebu kojoj su dali ime Selebrejšn, prebacili u veterinarsku kliniku. Bila je dehidrirana i potpuno letargična a procenjeno je da je stara svega 5 dana! Pretpostavlja se da je ostala siroče, ali nisu mogli da utvrde kako se našla u tako opasnoj situaciji.

Spasavanje bebe foke

Narednih nekoliko dana je bila na terapiji pa se i oporavila. Međutim, još uvek je mala da bi bila ponovo vraćena u prirodu. Ostaje u prihvatilištu dok se potpuno ne oporavi i ne ojača. Već se sasvim dobro uklopila i združila sa još nekoliko mladih foka koje se nalaze u prihvatilištu.

Izvor:  dailypaws.com

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstMOKRO I BLATNJAVO – HVALA! – Zahvalio se čoveku koji ga je spasao iz poplave
Sledeći tekstPREOKRET U PRIČI KOJA JE UZNEMIRILA SRBIJU

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime