Naslovna VESTI PSI PORAŽAVAJUĆE: Evo u kojoj državi cveta kriminal – krijumčarenje pasa, profit 20...

PORAŽAVAJUĆE: Evo u kojoj državi cveta kriminal – krijumčarenje pasa, profit 20 miliona evra!

0
Krijumčarenje pasa petface

Krijumčarenje pasa je u jednoj državi, po svemu sudeći, veće nego u ostatku Evrope. Procenjuje se da se godišnje ovde ilegalno prokrijumčari 30 hiljada štenaca, čija ukupna vrednost iznosi 20 miliona evra!

Spravom ova država nosi naziv „prestonica psećeg kriminala“. IRSKA! Brajan Gilen, direktor Dablinskog društva za sprečavanje okrutnosti nad životinjama (DSPCA), opisao je sadašnju situaciju kao „nacionalnu sramotu“ i pozvao na akciju okončavanja ovakve okrutnosti!

NAJTUŽNIJI I NAJSREĆNIJI VIDEO: Štenci „pre“ i „posle“ spašavanja sa farme!

krijumčarenje pasa petface

– Naš cilj je da ostanu bez posla. Što više lanaca ilegalne trgovine presečemo, to će više osetiti tamo gde ih najviše boli – po džepu. Želimo da u budućnosti bavljenje tim poslom za njih postane neisplativo, rekao je Gilen za „The Irish SUN“.

INDIJA: Više od 150 pasa rase bigl oslobođeno je iz jedne farmaceutske laboratorije!

U prethodna dva meseca izvedeno je sedam uspešnih racija u irskim lukama, tokom kojih je otkriveno i spaseno 150 štenaca. Većina njih predstavlja takozvane “dizajnerske pasmine” poput biglova, bišona, francuskih buldoga ili kavalirskog španijela kralja Čarsla. Nedavno je u prtljažniku automobila otkrivena pošiljka štenaca vredna 30 hiljada evra.

krijumčarenje pasa petface

Mnogi od tih štenaca su premladi za putovanje, nemaju pasoše, nisu vakcinisani niti čipovani, a time nose i zdravstveni rizik.

– Mnogi od njih verovatno razviju mentalne i fizičke bolesti kao rezultat razmnožavanja u bliskom srodstvu i načina na koji se prema njima odgajivači ophode. Odgajivačnice su skučene, higijenski uslovi su loši, a često nema ni vode, navode aktivisti za zaštitu životinja.

Retko se krivci krivično gone, a do danas niko nije osuđen za krijumčarenje pasa!

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstJEZIVO: Vlasnik vezao psa lancem direktno kroz nogu!
Sledeći tekstVELIKA POBEDA: Grad ZA SADA neće ubiti na stotine pitbulova!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime