Naslovna VESTI PSI SPREČENO KRIJUMČARENJE 8 POMERANACA! Šverc pasa svakodnevno raste!

SPREČENO KRIJUMČARENJE 8 POMERANACA! Šverc pasa svakodnevno raste!

0

Nevolja pomeranaca je što su oduvek na ceni, a to za neke ljude znači i dobar i unosan posao, nažalost. Vlasti na Međunarodnom aerodromu u Los Anđelesu (LAKS) presrele su dvojicu muškaraca starosti 27 godina sa osam štenaca pomeranaca, koje su želeli da prokrijumčare u Sjedinjene Države iz Rusije!

Dvojica 27-godišnjih ruskih državljana stigla su u LAKS iz Moskve 9. avgusta, izjavivši da su na odmor u Meksiko doveli četiri psa, navodi se u saopštenju za javnost.

Međutim, Centar za kontrolu i prevenciju bolesti otkrio je da su papiri falsifikovani jer su štenad „premlada da bi primili vakcinu protiv besnila“.

KUJICA JE ODANO I NEMAŠTINU DELILA SA SVOJOM BAKICOM: Nakon par dana od bakine smrti više je niko nije video – otišla je za njom.

Nakon čitave ujdurme oko papira štenaca, Američki carinici i granična policija takođe su otkrili još četiri šteneta sakrivena u ručnoj torbi koju su putnici ostavili po strani, nadajući se da je inspekcija neće primetiti!

Oba putnika su na kraju priznala da su krijumčarila osam štenaca u SAD kako bi ih prodali, a jedna putnica je izjavila da očekuje da će za taj posao biti plaćena 600 dolara.

FOTOGRAFIJA KOJA STEŽE SRCE: Sva ljubav i briga jedne majke prikazane su na njoj!

Pomeranijci se smatraju luksuznom pasminom po američkoj carini i graničnoj zaštiti. Ali ne samo i po njima, prosto, zna se da ova rasa dosta košta i da je posao na koji su ovi mladići pristali izuzetno unosan! Štenci mogu prodati od 500 do 1500 USD, zavisno od rodovnika psa. Dvojica putnika i svih osam štenaca poslato je nazad u Rusiju, bez razmišljanja! U saopštenju nije navedeno da li su krijumčari dobili kaznu, ili su jednostavno samo vraćeni nazad, da se neko drugi pozabavi njima.

 

– Prema CDC-u, švercovana štenad izaziva veliku zabrinutost zbog visokog rizika od izloženosti ljudi smrtonosnim bolestima životinja, uključujući bjesnoću – kaže se u izjavi direktora područnih luka CBP-a Međunarodnog aerodroma u Los Anđelesu.

– Mi toplo savetujemo i preporučujemo putnicima da se upoznaju sa propisima o dovođenju njihovih kućnih ljubimaca u Sjedinjene Države.

 

Za falsifikovanje službenih isprava, odnosno falsifikovanje psećih pasoša je kod nas predviđena kazna od šest meseci do pet godina zatvora. Međutim, iako postoji kazna ztvora, kao i novčana kazna, šverc pasa, pogotovo rasnih se u svetu ne smanjuje, već raste iz godine u godinu!

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

Izvro: People.com

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstDRŽALI SU GA U GARAŽI – TUKLI I IZGLADNIVALI: Kažu da su samo prestali da ga vole… (FOTO)
Sledeći tekstOSTALE SU SAME NAKON SMRTI VLASNICE: Mace traže siguran i topao dom!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime