Naslovna VESTI PSI KRPELJI NAPRAVILI UŽAS: Zbog krpelja pas postao anemičan i nije mogao da...

KRPELJI NAPRAVILI UŽAS: Zbog krpelja pas postao anemičan i nije mogao da hoda!

0
krpelji napravili uzas petface

Nažalost, postoje ljudi, širom sveta,  koji nemaju dovoljno sredstava da na odgovarajući način brinu o kućnim ljubimcima.

Neki nemaju finansijskih sredstava, dok drugima nedostaje osnovno znanje. Ovo može da dovede do velikog zanemarivanja zdravstvenog stanja ljubimca, ali na sreću postoje organizacije koje se trude da pomognu tim životinjama. U Južnoj Africi, pas po imenu Bela suočio se sa ozbiljnim problemom, ali zato što nije tretiran na odgovarajući način i stvar je izmakla kontroli. CLAV, zajednica koja vodi organizaciju za dobrobit životinja, našla je Belu u tako užasnom stanju, da je ono slomilo svačije srce. Toliko je bila prekrivena krpeljima, da više nije izgledala kao pas.

PROČITAJTE I:

NAŠAO GA JE NA PUTU: Čovek se zaustavio i udomio psa, šta dalje da kažemo!

Krpelji na ušima i oko očiju su joj isisali toliko krvi da je postala anemična i nije više mogla da hoda. Bila joj je neophodna lekarska pomoć. Volonteri iz CLAV-a su je odveli veterinaru na pregled.

Belin slučaj je bio toliko ozbiljan, da je bio problem kako krpelje da skidaju sa nje. Da li treba da se skida jedan po jedan ili nekako drugačije bilo je pravo pitanje. Morali su brzo da rade i da budu kreativni.

Odlučili su da koriste jake antiparazitske lekove koji bi paralizovali krpelje. Onda bi otpali sa bele i umrli. Njihova krativnost se isplatila zatim je moralo da se radi bez prestanka kako bi se povrede na njenom telu rešile. Bela je bila neuhranjena i morali su joj davati dodatke ishrani kako bi ozdravila.

krpelji napravili uzas petface

Belino zdravlje je počelo da se poboljpava. Kada je organizacija počela da objavljuje Beline slike, jedna žena se zainteresovala i usvojila je.

Sada izgleda potpuno drugačije, srećna je u životu, daleko od dosadnih krpelja koji su joj napravili velike probleme.

petface viber

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstNAŠAO GA JE NA PUTU: Čovek se zaustavio i udomio psa, šta dalje da kažemo!
Sledeći tekstVlasnik psa Otta, koji je trebao biti eutanaziran DANAS, nabavlja NOVOG PSA?!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime