Naslovna VESTI NAJNOVIJA VEST: I Armani prestaje da koristi krzno!

NAJNOVIJA VEST: I Armani prestaje da koristi krzno!

0
krzno petface

– Sa zadovoljstvom objavljujem da se Armani grupa čvrsto opredelila za prestanak korišćenja životinjskog krzna u svojim kolekcijama. Tehnološki napredak postignut tokom godina, omogućio nam je odgovarajuće alternative, čime upotreba okrutnih postupaka prema životinjama postaje potpuno nepotrebna. Prateći već ranije pokrenut pozitivan proces, moja kompanija sada čini veliki korak napred, odražavajući našu pažnju prema kritičnim pitanjima zaštite i brige za životinje i okolinu, rekao je Giorgio Armani, italijanski dizajner.

Tako će Armani prestati da koristi svo krzno iz svojih kolekcija, uključujući zečje krzno, počevši od kolekcije jesen/zima 2016. godine.

Pročitajte još:
BRAVO: „Hugo Boss“ prestaje da koristi i prodaje životinjsko krzno!

krzno petface

Međunarodna organizacija Fur Free Alliance, čija je članica i udruga Prijatelji životinja, pohvaljuje poznati luksuzni brend Armani zbog objave o prestanku korištenja životinjskoga krzna. Svojom odlukom ova prestižna talijanska modna marka odgovorila je na rastuću potražnju potrošača za etičnom i održivom modom, rekli su iz ovog hrvatskog Udruženja.

Pročitajte još:
ITALIJA: Trajna zabrana prodaje dečije odeće koja sadrži krzno životinja!

Obavezujući se na politiku nekorišćenja životinjskoga krzna, Armani se pridružuje drugim prestižnim brendovima kao što su Hugo Boss, Tommy Hilfiger, Calvin Klein i Stella McCartney, potvrđujući etičku zabrinutost nove generacije modnih potrošača.

Većina krzna korišćenog u modnoj industriji dolazi sa farma gde se divlje životinje drže u malim kavezima i usmrćuju okrutnim metodama kako bi se krzno očuvalo, poput gušenja plinom i analne elektrokucije.

BRAVO!

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstKako je trovanje kreozanom moglo biti pogubno po jedno dete? (VIDEO)
Sledeći tekstBlosom nema zadnje šape, ali to je ne sprečava da bude aktivan pas!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime