Naslovna VESTI PSI ZAJEČAR: Prve kućice za Mašu i Debeljucu, postavljene! Na stotine pasa će...

ZAJEČAR: Prve kućice za Mašu i Debeljucu, postavljene! Na stotine pasa će biti zbrinuto!

0
kućice za Mašu petface

Kućice za Mašu i Debeljucu – upravo su postavljene! Osim njih, sklonište od hladnoće, vetra i zime imaće na stotinu pasa bez vlasnika na području grada Zaječara. Zdrava ideja, da se pomogne životinjama, okupila je donatore i dvadeset pet kućica je već stiglo.

-Nadamo se da će proizvođač uspeti da već do Nove godine stignemo do cifre od 100, mi sada imamo novca za nekih sedamdesetak kuća, ali ovo je ono što je u prvoj turi isporučeno, ja mislim da ćemo najakasnije do Srpske nove godine, svih stotinak kuća postaviti, kaže za RTS Boško Ničić, gradonačelnik Zaječara.

PROČITAJTE I:

VI KAŽITE – DA ILI NE: Gradonačelnik Zaječara, Boško Ničić, želi da pokrene akciju – “KUĆICE ZA LUTALICE”!

Kućice će biti i pravi ukras u gradu, a moći će i da se čiste na adekvatan način. Grad će obezbediti posebne prsluke za volontore udruženja “Beta”, koje brine o psima i drugim napuštenim životinjama.

Gradonačelnik Zrenjanina petface

-Maša i Debeljuca na ovaj način svakog dana dobijaju obroke od volontera “Bete”, a dobiće i svoje kuće. Ono što je važno je da te kuće ostanu tu gde jesu, da psi budu zbrinuti, jer nemojte zaboraviti, to su ipak naši najbolji prijatelji, dodali su “Betovci”.

PROČITAJTE I:

Gradonačelnik Zaječara ODRŽAO OBEĆANJE: Prvih 24 kućica za napuštene SPREMNE!

Udruženje “Beta” osim što hrani i leči životinje sa ulice, posreduje kod udomljavanja i svake vrste pomoći bićima koja isključivo zavise od ljudi. Svaka vrsta pomoći im je dobrodošla.

-Smatramo da osoba koja pomogne napuštenoj životinji sigurno će pomoći i deci i ljudima, zato što je to osoba sa empatijom. Nadamo se stvarno, pošto ih ima u svim gradovima, da će se i svi drugi gradovi priključiti ovoj akciji, kaže Ivana Đokić, iz Udruženja “Beta”.

Bravo za grad Zaječar i pozivamo ostale gradove u Srbiji da s eprikljče akciji i pozovu svoje nadležne da slede primer gospodina Ničića!

izvor, Foto: www.rts.rs

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstOvo je priča o OMILJENOM ZATVORSKOM PSU svih vremena!
Sledeći tekstČULO SE PLAKANJE, a onda su pornašli macu, tek rođenu ispod školskog poda!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime