Naslovna VESTI PSI U Pančevu postavljene prve kućice za napuštene pse i mačke!

U Pančevu postavljene prve kućice za napuštene pse i mačke!

4
kućice za napuštene pse i mačke petface

Kućice za napuštene pse i mačke konačno su i osvanule u Pančevu. Kao što je i najavljeno, skupština grada Pančeva usvojila je Odluku o postavljanju montažnih, pokretnih i drugih objekata na površinama javne namene.

Kako prenosi b92, ne radi se o kioscima, već su to prave pravcate kućice za napuštene pse i mačke na teritoriji tog grada.

Pročitajte još:
POMOZI I TI: Beograđanka pokrenula akciju – KUĆICE ZA NAPUŠTENE PSE!

Ovom odlukom Pančevo je postalo prva lokalna samouprava koja je donela ovakvu odluku. Ovakvih i sličnih kućica će u Pančevu biti uskoro i preko 300, a građanima se ova ideja jako dopala.

kućice za napuštene pse i mačke petface

Prve kućice za napuštene pse i mačke postavljene su u AVIV PARKU, a pre ovih hladnih dana postavljeno ih je prkeo 50 po celom gradu. Tim koji je radio na realizaciji ovog projekta, kako kaže, ugledao se na zemlje iz okruženja, a psi se na ovaj način ne vode u azile, već se hvataju, sterilišu, čipuju i vraćaju na ulicu!

Pročitajte još:
SVAKO MOŽE: Kako da pomognemo napuštenim macama tokom zime?

Ono što je najbitnije, redovno održavanje kućica vršiće volonteri, a ideja je odbila odličan odziv i pojedinih firmi koje žele da sponzorišu izradu novih kućica.

Sada nam samo preostaje nada da će se i ostale lokalne samopurave ugledati na grad Pančevo i pomoći napuštenima da ove hladne dane dočekaju u svoj „montažnim domovima“.

Izvor: B92

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstBUCKO HEROJ: Tinejdžeri ga tukli, drogirali i palili ga živog. On danas izgleda OVAKO!
Sledeći tekst5 razloga zbog kojih TREBA da se zaljubiš u nekog ko ima psa!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime