Naslovna VESTI KRALJEVO: Učenici napravili i postavili kućice za vrapce! (VIDEO)

KRALJEVO: Učenici napravili i postavili kućice za vrapce! (VIDEO)

1
kućice za vrapce petface

Prve kućice za vrapce postavljene su juče u Kraljevu, a izradili su ih učenici kraljevačke „Mašininsko – tehničke škole“.

Kućice za vrapce smo radili na časovima praktične nastave, a u vanškolskim aktivnostima pravili smo pamflete. Sa puno ljubavi smo pristupili ovom poslu. Vrabaca pokućara sve je manje u našoj okolini, pa smo osmislili kućice za vrapce u koje ne mogu da uđu ptice štetočine, rekla je Aleksandra Arsić, učenica III1, Mašinsko – tehničke škole Kraljevo.

Pročitajte još:
O, da Novak Đoković voli životinje: prekinuo meč kako bi spasio pticu! (FOTO)

Vrapci u našem okruženju, nažalost su sve manje viđeni stanovnici. Nestaju iz više razloga – što zbog nepovoljnih klimatskih uslova, što zbog napada krupnijih ptica, svraka i gavrana, a u poslednje vreme čak i golubova. Biolozi tvrde da je za poslednjih deset godina broj vrabaca pokućara desetkovan i ako se ovaj trend smanjenja nastavi, za nekoliko godina vrapci će potpuno nestati.

kućice za vrapce petface

Zato su učenici Mašinsko – tehničke škole spojili su lepo i korisno, a svoje umeće su podelili sa mlađim drugarima, osnovcima kraljevačke škole „Braća Vilotijević“.

Na času u prirodi, Osnovci su naučili su od starijih drugara kako da pomognu vrapcima da prežive tokom zime.

Pročitajte još:
Velika akcija uništavanja vrabaca u Kini!

Akciju zaštite vrabaca učenici i profesori Mašinsko – tehničke škole nastavljaju postavljanjem kućica i hranilica po dvorištima škola na gradskom, prigradskom i seoskom području.

I mi im možemo pomoći. Da podsetimo, vrapcu je dovoljno nekoliko zrnevlja dnevno, a svi ih možemo nahraniti i mrvicam hleba koje ćemo ostaviti na prozoru umesto što ćemo ih baciti u kontejner.

BRAVO!

Izvor: kraljevo.biz

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstRatko Božović: Ljudi koji vole pse su bliži sebi i drugima!
Sledeći tekstPAS HEROJ: Udomljeni pit bul spasao život dečaku

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime