Naslovna VESTI PSI PRE UMIRANJA, KUĆNI LJUBIMCI ŽELE SAMO JEDNO: Da li ste se ikada...

PRE UMIRANJA, KUĆNI LJUBIMCI ŽELE SAMO JEDNO: Da li ste se ikada zapitali ŠTA?!

0

Tokom godina razvijamo izuzetno jake emotivne veze sa svojim ljubimcima, postaju izvor bezuslovne ljubavi, podrške, prijateljstva, radosti, sigurnosti, utehe, pa i stabilnosti. Taj odnos, iako drugačiji od onog koji imamo s drugim ljudima, na svoj način je značajan i poseban, pa ih često doživljavamo kao deo porodice.

Prepoznati su brojni doprinosi koje posedovanje psa ima na naše fizičko i psihičko zdravlje, na razvoj osećanja odgovornosti, svest da smo voljeni i nekome potrebni. Kada nas naši voljeni ljubimci napuste, obuzme nas neopisiva tuga i srce nam bude slomljeno, ali da li ste se ikada ZAPITALI kako je njima u tim poslednjim trenucima?

TORTURA DUGA 5 DECENIJA: Nesrećni slon ZAPLAKAO nakon što je pušten iz zarobljeništva! (VIDEO)

Pre umiranja, kućni ljubimci, kako se ispostavilo, takođe imaju poslednje želje, ali za njih znaju samo veterinari, koji stare i bolesne životinje uspavljivaju.

Korisnik Twittera Džesi Ditrih pitao je veterinara koji je najteži deo njegova posla. Specijalista je bez oklevanja odgovorio da mu je najteže videti stare ili bolesne životinje koje traže vlasnike očima pre nego što budu eutanazirane.

NJENO IME JE MAMA: Odrekla se jedinog parčeta mesa zbog svog SINA! (VIDEO)

Činjenica je da 90% vlasnika ne želi da u tom trenutku bide u sobi, objašnjava otkriće veterinara portala Fishki. Ljudi izlaze kako bi izbegli da vide svog ljubimca kako umire. Ali ne razumeju da im su u ovim poslednjim životnim trenucima ljubimcu zaista potrebni.

Osoblje Veterinarske klinike Hillcrest u Južnoj Africi objavilo je na svojoj Facebook stranici apel svim ljudima koji imaju kućne ljubimce. Veterinari mole vlasnike da budu blizu životinja do samog kraja.

– Činjenica da umiru pre vas je neizbežna. Setite se da ste bili središte njihovog života. Možda su bili samo deo tvog. Ali oni su bili i vaša porodica. Koliko god to bilo teško, ne ostavljajte ih. Ne dopustite im da umru u sobi sa strancem na mestu koje im se ne sviđa. Oni u poslednjim minutama života ne mogu pronaći oči vlasnika. Ne razumeju zašto ih je napustio. Bila im je potrebna uteha. Veterinari se trude da životinje ne budu tako uplašene. Ali oni su im potpuno stranci. Izdržite tu bol zbog njih i budite s njima do kraja!

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

FOTO/IZVOR: Facebook/Dejan Lazovic

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstMAČAK BEZ UHA I DELA GLAVE U KRITIČNOM STANJU: Pronađen na ulici – potrebna pomoć!
Sledeći tekstAUTISTIČNI DEČAK BOJAO SE PSA: A onda je Bazil OTKLONIO sve njegove strahove! (VIDEO)

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime