Naslovna VESTI PSI KUĆNI LJUBIMCI SU DAR ČOVEČANSTVU: Da li ih zaslužujemo?!

KUĆNI LJUBIMCI SU DAR ČOVEČANSTVU: Da li ih zaslužujemo?!

0

Kućni ljubimci su LJUBAV NAŠEG ŽIVOTA i zauzimaju posebno mesto u našim srcima. Da li ste znali da oni imaju pozitivne efekte na brojne stvari povezane sa našom psihom? Oni doslovno DODAJU GODINE u naše živote dok sa nama uživaju samo u deliću tog istog života.

U nedavnom istraživanju opšte bolnice u Masačusetsu navedeno je da gubitak kućnih ljubimaca može pokrenuti probleme mentalnog zdravlja, te otuda i potreba da se piše o tome koliku i kakvu vrednost upravo oni daju našem životu. Pred vama je istinita priča, satkana od najtanjih osećanja i emocije! Glavni junak je naravno – pas!

JEZIV PRIZOR U AUSTRALIJI Kitovi se masovno nasukali na obalu Tasmanije, uginulo najmanje 90!

– Rahu: Moj prvi kućni ljubimac bio je mešanac, najbolji i najlepši, koji je prve mesece svog života proveo na ulici, moleći za topao zagrljaj. Usvojila sam ga kad sam bila u pratnji oca kad smo tek počeli da gradimo kuću. Da sam zapisivala sve uspomene koje sam stekla sa njim, mogla bih da napišem knjigu. Međutim, želim da podelim sa vama nekoliko najbitnijih stvari. Kada nisam mogla da objasnim ili izrazim koliko sam zlostavljana u školi, jedini koji me je, bez i jedne reči razumeo, bio je on. I dan danas ne znam kako, ali svaki put kada bi se to desilo,on bi znao i data bi najviše “insistirao” na tome da me liže, da se igra sa mnom, da mi obriše sve te suze koje su se dugo slivale niz moje lice.  Čak bi me pratio do škole trčeći iza školskog kombija i strpljivo me čekao odbijajući sve ostale pse, dok ne bih završila sa časovima.

– Ovo me dovodi do prvog važnog psihološkog aspekta koji nam LJUBIMCI pomažu da postignemo: POVERENJE! I ne samo to, oni nam pružaju neizmeran osećaj sigurnosti i čine sve da se nikada ne osećamo usamljeno, bez obzira na okolnosti! Kućni ljubimci pomažu nam da razvijemo bolji nivo samopoštovanja. Ovo u velikoj meri pomaže ljudima, posebno onima koji se bore sa depresijom zbog kojih su psi za emocionalnu podršku prilično popularni u inostranstvu.

BLU IMA RUTINU NA KOJOJ BI MU MNOGI POZAVIDELI! On se svakog jutra… (VIDEO)

– Sledeći psihološki aspekt u kojem kućni ljubimci uveliko pomažu jeste to što nam daju osećaj svrhe u životu. Čak će vas i zlatna ribica učiniti aktivnim jer ćete morati da se brinete o njoj, da je bar nahranite, ako ništa drugo. Kućni ljubimci su nas takođe učinili odgovornijima, posebno decu, jer ih to uči DA UŽIVAJU U ODGOVORNOSTI dok istovremeno razvijaju visok nivo empatije.

– Zamislite samo koliku vrednost kućni ljubimci dodaju našem životu i koliko bi njihov gubitak bio nepodnošljiv? Budući da sam obična devojka koja se kadapogleda ka nebu fokusira na sunce, a ne na oblake, zamolila bih vas da razmislite o tome kakvi bi naši životibili bez ovih divnih dušica? Oni su zaista Božji dar za nas, koji smo često potcenjenivali. Za sve one koji kućne ljubimce – VOLITE IH VIŠE nakon što shvatite koliko zapravo više vole nas, i šta sve oni zapravo rade za nas i naš lep dan. Za sve onikoji još uvek nemaju ljubimca -Učinite dobro delo i spasite neku dušu sa ulice, ponudite mu topao dom i puno ljubavi! Vratiće vam duplo, verujte!

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstMAKS JE JEDVA PREŽIVEO! Ovog prelepog psa je halapljivost mogla da košta života!
Sledeći tekstNAKON TEŠKE PROŠLOSTI NAPUŠTENOG PSA Nevil pronalazi utehu samo u OVOME! (FOTO)

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime