Naslovna VESTI PSI KUJICE U TEŠKOM STANJU ZAVRŠILE U AZILU: Vlasnika poslali u dom, njih...

KUJICE U TEŠKOM STANJU ZAVRŠILE U AZILU: Vlasnika poslali u dom, njih dve na ulicu! (FOTO)

0

Tužna i teška objava zatekla nas je ovog jutra. Grupa Eyes of an Angel podelila je post Azila Osijek-volonteri, koji nikoga ne može da ostavi ravnodušnim!

Kod njih su pre nekoliko dana stigle dve kujice, majka i ćerka, koje su pronađene u UŽASNOM stanju. Kako volonteri azila navode, njih dve su najteži slučajevi u ovoj godini, a kažu da su se svega i svačega nagledali.

SRCEPARAJUĆE: Pas dve nedelje čeka vlasnika na železničkoj stanici (FOTO)

One su najjadniji psi koje smo prilmili ove godine,a kad ja to kažem,a znate da je konkurencija ove godine im bila…

Gepostet von Azil Osijek-volonteri am Dienstag, 6. Oktober 2020

PRONAĐENA ŽENKA SVA U DREDOVIMA OD IZMETA: Izbačena na ulicu kao poslednje smeće!

– One su najjadniji psi koje smo prilmili ove godine, a kad ja to kažem, a znate da je konkurencija ove godine im bila žestoka  onda znate koliko je sati… Stigle su nam prekjučer, nećete vjerovat, iz nečijeg doma. Dedu su spakirali u dom, njih dvije k nama u Azil. I ne znam, eo, šta da kažem, šta da napišem a da ne osjetim gađenje prema ljudskom rodu koji ovak šta može dozvoliti… Ljuta sam, ljuti smo svi! zar je moguće da njih dvije (jedna 7 a jedna 5 godina, naravno – majka i kći) dođu iz nečije kuće prepune buha (dugo tako šta nismo vidjele!) kći potpuno skoro bez dlake, a nokte ću vam pokazati u komentarima, pa to je apsolutno za nevjerovat! Dale smo im imena Điđi i Miđi. Ne želimo da imaju ikakve veze sa svojim dosadašnjim životom, pa im nećemo ni imena zadržati. Dobit će nov identitet, novi početak. Za početak zdravlje, čipove (o da, nit cijepljenje, nit čipirane, nit kastrirane, nit liječene, nit tretirane protiv buha, ma ništa, ništa,  a deda je, ako već nije sam mogao brinuti o njima imao komšinicu kojoj je prepisao sav svoj imetak i koja ga je njegovala do doma, pa da im nije mogla ni ampulu stavit. I onda, taman pred zimu, njih dvije, ne samo bez podlake (i da, ovakvi psi je nemaju genetski) nego i bez dlake, ravno u Azil. I da, ljuta sam, ljuta sam na proklete uzgajivače, dede i babe koji u 78.oj kupe psa, štene, pa je još i pari, na sve ljude koji ih doživljavaju samo kao stvar, za zabavu, razbibrigu, ko tuđu brigu kad ništ više od ovog prvog ne preostane… Miđi, ćer ima upalu kože upala ušiju, očiju (sluznica je toliko suha da naša veterinarka kaže da nikada do sada to nije vidjela). Obje su strašno anemične a Điđin nalaz krvi (i tjelesna temperatura) ukazuju na tešku upalu al još ne znamo o čemu se radi. Na antibioticima je pa ćemo za tjedan dana na ponovnoj krvnoj pretrazi vidjeti što se događa. Et, šta da vam kažem – kad smo rekle ovoj što nasljeđuje nekretninu da bi trebala barem osnovne stvari pokriti za njih dvije rekla nam je da će nas tužiti i nemam druge nego vas pitati za pomoć jer će nam oko njih trebati itekakva! Od svih veterinarskih troškova, lijekova, vitamina i prehrane pa do smještaja jer bi bilo super da se ne oporavljaju u Azilu, bilo bi super kada bi se oporavljale negdje gdje je manja buka, stres,  toplije… Obje su strašno, al baš strašno uplašene a ne znam jel imaju skupa 10 kila i boli, da. Baš boli vidjet šta im je čovjek uradio.

KUJICE U TEŠKOM STANJU ZAVRŠILE U AZILU: Vlasnika poslali u dom, njih dve na ulicu! (FOTO)

Udružimo se, i pomozimo ovim predivnim i napaćenim kujicama da odu u bolji život ikod nekoga ko će znati da ceni njih, njihovu ljubav i njihovo društvo! Za sve informacije možete se obratiti Facebook grupi Azil Osijek-volonteri!

Udruga Pobjede
IBAN HR8823400091110405854
Podaci za uplate iz inozemstva:
Privredna banka Zagreb d.d. 10000 Zagreb, Račkoga 6,
Croatia
swift code: PBZGHR2X
PayPal: pobjede@gmail.com

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.