Naslovna VESTI APEL RODITELJIMA: Ne kupujte deci kuniće SAMO ZA Uskrs!

APEL RODITELJIMA: Ne kupujte deci kuniće SAMO ZA Uskrs!

0
kuniće petface

Kada kažeš Uskrs – misliš na kuniće! Samo nekoliko dana nas deli do ovog, najvećeg hrišćanskog praznika, stoga i ove godine apelujemo na sve roditelje da ne ispunjavaju želje svojih mališana i ne kupuju im kuniće SAMO ZA USKRS!

Mnogi se pri ovoj odluci ne zapitaju šta poklanjaju i da li je njihovo dete doraslo ovom zadatku! Cilj je isti – razveseliti decu! Podsećamo sve one koji se ishitreno odluče za ovako nešto da su kunići živa bića, a ne plišane igračke!

Pročitajte još:
VREME JE DA SE ISTOPITE OD SLATKOĆE: Vali je najpopularniji kunić na svetu! (FOTO)

– Kunić kao Uskršnjii poklon detetu je nešto najgore što roditelj može učiniti, rekao je Amy Mott, predsednik „Clover Patch“-a, utočišta za sve kuniće. Baš zahvaljujući neodgovornim roditeljima, na stotine nesrećnih životinja uoči svakog Uskrsa završe u pogrešnim rukama! On, kako kaže, nakon svakog Uskrsa ima „pune ruke posla“.

kuniće petface

Da imati kunića košta, roditelji postaju svesni vrlo brzo nakon što on dođe u novi dom. Ovim simpatičnim glodarima potreban je kavez, hranilica, pojilica i ostala oprema. Da bi bio zdrav, kunić mora imati raznoliki jelovnik. I to svih 10 godina, koliko kunići u proseku žive!

Pročitajte još:
Prelepe angore kao kućni ljubimci, a ne kao džemperi!

Kada sve ovo shvate, roditelji čija deca se ubrzo zadovolje igranjem sa simpatičnim ljubimcem, odlučuju da kuniće priključe „crnoj statistici“. Naime, organizacija „Humane Society“ objavila je rezultate istraživanja po kojima 30% svih kuića kupljenih uoči Uskrsa,  zbog neodgovarajuće brige, ugine nekoliko nedelja potom! Ostatak završava u skloništima za napuštene životinje ili pak u prirodi u kojoj nemaju šanse preživeti.

Dakle, shvatili ste. Reč “Uskrs” u prevodu znači “rasti” i “razvijati se”, zato ukoliko niste spremni da imate ljubimca koji će sledećih niz godina rasti i razvijati se u vašem domu – ne ispunjavajte dečije želje. Uostalom, prošetajte do prodavnice igračaka – plišanih kunića, pilića, pataka, ali i pasa i mačaka ima u svim bojama, dimenzijama i različitih materijala!

Neka Uskrs svima bude srećan praznik!

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstBRAVO: Osnovna škola iz Beograda gradi etnoselo, gde će đaci gajiti životinje!
Sledeći tekstHrabri pas je navodio vatrogasce kroz kuću u plamenu kako bi spasili dvoje dece!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime