Naslovna VESTI KUPIO JE OSTRVO I NA NJEMU PRIVUKAO 2.000 novih vrsta ptica i...

KUPIO JE OSTRVO I NA NJEMU PRIVUKAO 2.000 novih vrsta ptica i više od stotinu džinovskih kornjača!

0

Brendon Grimšav je kupio maleno nenaseljeno ostrvo na Sejšelima za 8.000 funti, kada je imao manje od četrdeset godina. Englez Brendon Grimšav, napustio je svoj tadašnji posao urednika novina i započeo novi život.

Zajedno sa Reni Laforten, Brendon je započeo opremanje svog novog doma. Dok je Reni na ostrvo dolazio samo periodično, Brandon je živeo na njemu decenijama, ne odlazeći nigde. Potpuno sam.

SPASIO MU ŽIVOT PA GA UDOMIO! Vatrogasac Džejmi mu je pružio dom kakav zaslužuje!

Za 40 godina Grimšav i Laforten su vlastitim rukama zasadili oko 15 hiljada stabala i izgradili gotovo 5 kilometara staza. Rene Laforten je preminuo 2007. godine, u 81 godini života, i Brendon je ostao sam.

Ostrvo je privuklo oko 2.000 novih vrsta ptica i više od stotinu džinovskih kornjača koje su u ostatku sveta, uključujući i Sejšele, već bile na ivici izumiranja. Zahvaljujući naporima Grimšava, na nekada napušteno ostrvo sada živi dve trećine faune Sejšela.

DRŽALI SU GA U GARAŽI – TUKLI I IZGLADNIVALI: Kažu da su samo prestali da ga vole… (FOTO)

Pre nekoliko godina, princ Saudijske Arabije ponudio je Brendonu Grimšavu za ostrvo 50 miliona dolara, ali Brendon je to odbio uz reči:

– Ne želim da ostrvo postane omiljeno odredište za odmor bogatih. Bolje neka to bude Nacionalni park u kome svi mogu da uživaju.

I uspeo je u tome jer je ostrvo 2008. godine, zaista proglašeno Nacionalnim parkom. Brendon Grimšav je preminuo 10 jula 2012. godine, a njegovo ostrvo stavljeno je pod zaštitom države.

Koliko plemenitosti je imao ovaj čovek, koji je na prvo mesto stavio životinjski svet. Malo je takvih ljudi, koji neće poleteti za parama. On je znao šta je suština života – ugoditi kak sebi, tako i ostatku živog bića na zemlji. Ovo je jedna prelepa priča koja nas može naučiti mnogim stvarima.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

Izvor: Facebook/Elida Jeremić

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstNESTAO MU JE MAČAK: Kada je krenuo da udomi drugog desilo se ČUDO!
Sledeći tekstKOMŠIJE KRIJU MRAČNU TAJNU: Mačak Meda upucan, pa uhvaćen u zamku! (FOTO)

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime