Naslovna VESTI PSI Labrador Jedi svakodnevno spašava život sedmogodišnjem dečaku!

Labrador Jedi svakodnevno spašava život sedmogodišnjem dečaku!

1
labrador petface

Labrador po imenu Jedi pravi je heroj – kako porodice Nutal tako i celog sveta, jer upravo ova priča inspiriše mnoge roditelje bolesne dece da ne odustaju!

Naime, priča nas vraća nekoliko godina unazad, kada je malenom Luku dojagnostikovan dijabetes tip 1. Tada su Lukovi roditelji odlučili da se ne predaju – kupili su svu neophodnu opremu za praćenje dečakovog stanja!

labrador petface

– Dijagnoza je bila zastrašujuća. Rekli su nam da Luk boluje od dijabetesa (tip 1) što znači da njegov organizam ne može pravilno kontrolisati nivo šećera u krvi. Kako ne bi pao u komu, koja može rezultirati smrću, potrebno je stalno kontrolisati stanje, rekli su Lukovi roditelji!

Pročitajte još:
NOVI DOKAZI: Zlatne ribice pomažu u borbi protiv dijabetesa!

Uprkos svoj pribavljenoj opremi, roditelji su bili msireni tek kada je jednog dana u njihov dom ušetao labrador Jedi, terapijski pas koji je treniran da nanjuši dijabetes. Njegov zadatak je jasan – kada nanjuši, Jedi odmah obavesti Lukove roditelje kako bi mu oni na vreme dali lek!

labrador petface

Jedi svoj posao obožava i to ne samo jer zna da tako pomaže svom prijatelju, već jer ga svaki put kad uspešno obavi posao čeka nagrada – omiljena poslastica. Čini to šest do osam puta dnevno, a njegovo alarmiranje roditelja posebno je važno noću – dok svi spavaju.

Pročitajte još:
Ovaj pas se ne razdvaja od autističnog dečaka, čak ni dok je mališan u bolnici!

– Bila je noć i svi smo već spavali. Svi, osim labradora Jedija. On je znao da mora da krene u akciju, jer je život njegovog najboljeg prijatelja visio o koncu. Uspeo je! Probudio nas je, a mi smo odmah Luku dali lek, rekla je Lukova mama!

labrador petface

Jedi sa Lukom ide u školicu, kod doktora, a vreme koje provode igrajući se – neprocenjivo je! Taa se smeju, trče, skaču, a Jedi podiže i samopouzdanje Luku!

Priču koja nas je raspametila pratili smo na Facebook stranici posvećenoj ovom dvojcu! Lajkujte je i zahvalite Bogu što nam je poslao pse u živote!

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstŽelite da svoju porodicu upotpunite psom? Evo koje rase se preporučuju za decu!
Sledeći tekstKRATKI FILM: Kako je pas iz prihvatilišta spasao život čoveku koji ga je udomio!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime