Naslovna VESTI ŠABAČKA LAMA LOLA PO ROĐENJU NIJE BILA VITALNA: A onda je uz...

ŠABAČKA LAMA LOLA PO ROĐENJU NIJE BILA VITALNA: A onda je uz NJIHOVU pomoć stala na noge!

0

U šabačkom mini zoovrtu, u okviru ekonomije Srednje poljoprivredne škole, rođena je nova zvezda, lama Lola, miljenica kolektiva škole i brojnih posetilaca, ljubitelja životinja.

Lola je prva beba lama u Šapcu čiji su se roditelji ovde sreli zahvaljujući donacijama zoovrtova iz Beograda i Palića. Lola po rođenju nije bila vitalna, kažu posvećeni veterinari, koji su joj sa radnicima na ekonomiji Srednje poljoprivredne škole pomogli da stane na noge, ojačavali je i dohranjivali kravljim mlekom.

DECA U ODŽACIMA BACILA PSA POD VOZ! Zadnje što je video bila su lica kojima je verovao…

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

VLASNICA GA IZBACILA IZ STANA: Pas tužno čeka u dvorištu zgrade – pati i kopni!

– Odmah smo joj dali ime. Nekako smo hteli da joj damo identitet. Čini mi se da je sva ta naša ljubav, pažnja, ljubav njenih roditelja, što je najvažnije, uticala na to da ona stane na noge, jer na zadnje noge nije mogla da stane na početku u prva dva do tri dana. Tako da, kad je Lola u pitanju, najspecifičnija je ta njena volja za životom i to se vidi i u njenim okicama – navodi Tamara Tomić, veterinar i profesorka u Srednjoj poljoprivrednoj školi u Šapcu.

Osim Lole, pažnju posetilaca zoovrta sa velikim parkom, koji se proteže na pola hektara, privlače i srne, nojevi, konji, rakuni, jazavci, kunići i razne ptice. U vreme raspusta, a posebno sada u vanrednoj situaciji, pred radnicima su posebni izazovi.

– U toku školske godine učenici na praktičnoj nastavi, u skladu sa smerom u koji idu, hrane sa svojim profesorima životinje, pomažu, naravno. Međutim, sada, pošto je situacija takva kakva je, zaposleni su na malo većem zadatku, ali uspevamo da se snađemo – kaže pomoćni nastavnik u veterini, Miroslav Božić.

Ova oaza zelenila lep je kutak za šetnju i odmor, kažu posetioci. Životinjska družina svake sezone bogatija je za nove jedinke, a u okviru uređenog prostora je i hala za jahanje.

– Dolaze nam deca, dolaze odrasli i pošto je na otvorenom prostoru, čak i u ovom periodu kada je puno izazova, nekako mi se čini da ljudi drže distancu, ali koriste ovaj otvoreni prostor da redukuju stres u prirodi – napominje profesorka Tomić.

 

 

IZVOR: rst.rs

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

 

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.