Naslovna VESTI PSI PROKUPLJE: Lazar V. ponovo slavi i veliča NASILJE i BORBE PASA!

PROKUPLJE: Lazar V. ponovo slavi i veliča NASILJE i BORBE PASA!

0
Lazar petface

U oktorbu 2016. godine naš portal je objavio vest o Lazaru iz Prokuplja, protiv kog je podneta krivična prijava zbog sumnje da „uzgaja pse za borbe i aktivno sa svojim psima učestvuje u borbama pasa“.

KRIVIČNA PRIJAVA: Lazar G.V. osumnjičen da uzgaja pse za borbe i učestvuje u njima!

Prokupačka policija je reagovala i intenzivno radila na rasvetljavanju organizovanih borbi pasa u ovom kraju. Fotografije i video snimke koje je Lazar objavljivao uz komentare da se za “život mora boriti do smrti”, uznemirile su članove Udruženja za zaštitu životinja koje je sve njegove objave fotografisalo, prikupilo i odnelo policiji uz prijavu.

Lazar petface

Nakon što je policija primila prijavu i kontaktirala ovog mladića, on je ugasio svoj profil na ovoj društvenoj mreži, a potom počeo da se pravda da je slike i materijal skinuo sa Interneta, i da je on ustvari “veliki ljubitelj životinja”.

Lazar petface

Međutim, nakon skoro godinu dana Lazar ponovo veliča izglandjivanje i mučenje životinja, uz poruku „spremamo se polako“. Da li je ovo slučajnost? Pretpostavljamo da će nadležni utvrditi.

DO tada jedan od ljubitelja životinja je uputio poruku baš onima koji treba da stanu na put ovakvom nasilništvu:

-Pogledajte ovu sliku. Ovaj pas je napravljen, od strane vlasnika, da bude zver za borbe. Pogledajte kako je mršav, napujdan i besan. Da li ste svesni koliko je morao da bude gladan, tučen i maltretiran, da bi postao ovo? Nije se ovakav rodio. Njegov vlasnik je poznat, čak se reklamira kakvu opasnu zver ima. Policija ne reaguje. Tužulaštvo ćuti. Da je uneo u dvorište top ili haubicu, reagovali bi. Ovo je jadna životinja pretvorena u oružje. Kada će nadležni reagovati i sprečiti ovakve stvari?

Lazar G.V. osumnjičen za borbe pasa pravda se: „To su slike sa Interneta. Ja volim pse“!

Komunalnu i ostalu policiju brine što se prodaju heklane šustikle po ulici i polovne knjige, a vlasnici i mučitelji koji ovo rade njih ne zanimaju. A sutra će biti povika na psa. Kao da je on samog sebe doveo u ovo stanje gladi i muke. 

Lazar petface

Građani dragi, umesto što tražite da se zabrane rase pasa, tražite da se zabrane određeni ljudi. Da se onemoguće u ovom što rade. Najviše zbog zarade od borbi pasa, a neki samo iz bolesne potrebe da budu opasni momci sa psom, pošto bez njega nemaju šanse da budu primećeni.

Uvek je do ljudi a ne do pasa, ne zaboravite!, napisao je Žiža na svom Facebook profilu!

U komentarima ispod sporne fotografije mogu se pročitati samo osude na Lazarov račun, za koje on, malo je reći, NE MARI. Čak se i kroz osmeh obraća onima, koji su i ovog puta, PROTIV NJEGA podneli prijavu.

Nadležni?

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.