Naslovna Komercijalna grupa MJ SVET “Lepa, zdrava i debela mačka” – NE, NIKAKO!

“Lepa, zdrava i debela mačka” – NE, NIKAKO!

0
debela macka petface

Obzirom da smo poznati kao nacija koja za dobar izgled i zdravlje koristi čuvenu pogrešnu sintagmu “lepa, zdrava i debela”, nije redak slučaj da ovaj princip primenjujemo i na naše mačke. Koliko je ovo pogrešan pristup govori veterinarska praksa u kojoj veoma veliki broj pacijenata dolazi upravo zbog problema nastalih neadekvatnom ishranom.
Nepravilna ishrana od ostataka naših obroka verovatno je u najvećoj meri potkrepljena stereotipom iz crtanih filmova da mačke uživaju u ribljim kostima nađenim u kantama za đubre, kao i kuvanje smrdljivih iznutrica prepunih toksičnih sastojaka. Ovim putem apelujemo da pobedite predrasude i hranite svoju macu na pravilan način!
Da bi zadovoljili nutritivne vrednosti koje su neophodne za razvoj i dobro zdravlje vaše mace, najbolje bi bilo da zaboravite na ove “prednosti domaće kuhinje”. Mačka spada u obligatne karnivore tačnije, prave mesojede što znači da joj je neophodna ishrana bazirana na životinjskim tkivima. Njene potrebe za belančevinama višestruko nadmašuju potrebe čoveka, što znači da ljudski obroci i ostaci sa stola nikako nisu primerena hrana vašoj ljubimici. Ono što većina vlasnika ne zna je da mačke uglavnom ne vole hladnu hranu direktno iz frižidera i više vole da jede hranu koja je blizu njihove vlastite telesne temperature tj. temperature sveže ubijene lovine. Osim toga, što ide u prilog kako zdravlja vaše ljubimice tako i kućnog budžeta, kupovna hrana dolazi i u mnoštvu ukusa pa na taj način u isto vreme sa vas skida pritisak kulinarske inovacije, a vaša maca može da uživa u raznovrsnim ukusima.
natural trainer za macke petface
Nemojte pomisliti da je to samo još jedan pokušaj da vam se dodatno isprazne džepovi, jer cena naše Natural Trainer hrane ne samo da nije ništa viša, nego je mnogo niža od neadekvatnih suhomesnatih proizvoda ili otpadaka kojima pokušavate da utolite glad vaših ljubimaca. Ne eksperimentišite!

Prethodni tekstPRIKLJUČITE SE: Nagradna igra NAŠE VELIKO SRCE pomaže gladnim i napuštenim životinjama!
Sledeći tekstONA JE NAJBOLJI ČOVEKOV PRIJATELJ: Mazi se sa bolesnom decom i vraća im osmehe! (VIDEO)

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime