Naslovna VESTI SLUČAJ KOJI JE ZGROZIO REGION: Leševi pasa poslagani na gomilama, KO JE...

SLUČAJ KOJI JE ZGROZIO REGION: Leševi pasa poslagani na gomilama, KO JE NAREDIO UBIJANJE?

0

Povodom fotografija masovno ubijenih pasa u Skloništu za napuštene životinje u Stranjanima, kojim upravlja Alba Zenica d.o.o., reagovala je Meliha Salčinović, većnica Naše stranke.

– Fotografije koje su preplavile društvene mreže potresle su javnost kako u našoj zemlji tako i van nje. Radi se o leševima pasa poslaganih na gomilama u prostoriji takozvanog karantina tog skloništa kao i u boksevima. Kantonalna veterinarska inspekcija utvrdila je da su fotografije verodostojne kao i lokacija, te je skloništu zabranjen rad do daljnjeg.

DA NE POVERUJEŠ! Studenti u suzama zbog smrti ribe, oglasio se predsednik države (VIDEO)

– Tim povodom sam uputila zvaničan zahtev za hitnim uvrštavanjem tačke dnevnog reda na prvoj narednoj sednici Gradskog veća pod nazivom ‘Stanje u Skloništu za napuštene životinje u Stranjanima, Zenica, kojim upravlja Alba Zenica d.o.o’. Tražimo prisustvo predstavnika preduzeća Alba Zenica, kao i veterinarske stanice Weta, koja sprovodi veterinarsku obradu životinja u Skloništu. Želimo odgovore na pitanja o radu Skloništa i praksama koje se unutar njega sprovode – bila je izričita Meliha!

– Gradsko veće ima punu obavezu da, kao organ koji je objekat Skloništa za napuštene pse u Stranjanima poverio preduzeću Alba Zenica d.o.o., zahteva odgovore o praksama unutar ovog objekta, te odgovore ko je i pod čijom naredbom vršio masovna ubistva pasa. Tražimo hitno sprovođenje istrage od strane svih nadležnih inspekcijskijskih organa kao i Kantonalnog tužilaštva kako bi se počinioci ovih zlodela pod hitno kaznili

U ŠTALI ZATEKAO UŽASAN PRIZOR: Krave se tresle od bolova, dve nisu preživele!

– Zahtevamo punu transparentnost rada Skloništa, ma ko njime upravljao, mogućnosti poseta kao i postavljanje nadzornih kamera u sve prostorije. Zenica je u fokusu pažnje medija i svetskih udruženja za zaštitu životinja, kao i brojnih ambasada jer je neko izdao njen evropski put i sprovodi prakse koje sva civilizovana javnost u svetu osuđuje. Naša stranka će nastaviti da se zalaže za dosledno i celovito, a ne selektivno poštovanje zakona! – rekla je Meliha Salčinović

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

Izvor: radiosarajevo.ba  Foto: Zenicainfo/stranjani

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstRAJ NA ZEMLJI! Vlasnik je tri godine uređivao vrt za svog BOLESNOG psa! (FOTO)
Sledeći tekstOSVANULA SKANDALOZNA NAREDBA! Vlasnici kućnih ljubimaca moraju da koriste samo jedan lift!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime