Naslovna VESTI SLUČAJ KOJI JE ZGROZIO REGION: Leševi pasa poslagani na gomilama, KO JE...

SLUČAJ KOJI JE ZGROZIO REGION: Leševi pasa poslagani na gomilama, KO JE NAREDIO UBIJANJE?

0

Povodom fotografija masovno ubijenih pasa u Skloništu za napuštene životinje u Stranjanima, kojim upravlja Alba Zenica d.o.o., reagovala je Meliha Salčinović, većnica Naše stranke.

– Fotografije koje su preplavile društvene mreže potresle su javnost kako u našoj zemlji tako i van nje. Radi se o leševima pasa poslaganih na gomilama u prostoriji takozvanog karantina tog skloništa kao i u boksevima. Kantonalna veterinarska inspekcija utvrdila je da su fotografije verodostojne kao i lokacija, te je skloništu zabranjen rad do daljnjeg.

DA NE POVERUJEŠ! Studenti u suzama zbog smrti ribe, oglasio se predsednik države (VIDEO)

– Tim povodom sam uputila zvaničan zahtev za hitnim uvrštavanjem tačke dnevnog reda na prvoj narednoj sednici Gradskog veća pod nazivom ‘Stanje u Skloništu za napuštene životinje u Stranjanima, Zenica, kojim upravlja Alba Zenica d.o.o’. Tražimo prisustvo predstavnika preduzeća Alba Zenica, kao i veterinarske stanice Weta, koja sprovodi veterinarsku obradu životinja u Skloništu. Želimo odgovore na pitanja o radu Skloništa i praksama koje se unutar njega sprovode – bila je izričita Meliha!

SLUČAJ KOJI JE ZGROZIO REGION: Leševi pasa poslagani na gomilama, KO JE NAREDIO UBIJANJE?

– Gradsko veće ima punu obavezu da, kao organ koji je objekat Skloništa za napuštene pse u Stranjanima poverio preduzeću Alba Zenica d.o.o., zahteva odgovore o praksama unutar ovog objekta, te odgovore ko je i pod čijom naredbom vršio masovna ubistva pasa. Tražimo hitno sprovođenje istrage od strane svih nadležnih inspekcijskijskih organa kao i Kantonalnog tužilaštva kako bi se počinioci ovih zlodela pod hitno kaznili

U ŠTALI ZATEKAO UŽASAN PRIZOR: Krave se tresle od bolova, dve nisu preživele!

– Zahtevamo punu transparentnost rada Skloništa, ma ko njime upravljao, mogućnosti poseta kao i postavljanje nadzornih kamera u sve prostorije. Zenica je u fokusu pažnje medija i svetskih udruženja za zaštitu životinja, kao i brojnih ambasada jer je neko izdao njen evropski put i sprovodi prakse koje sva civilizovana javnost u svetu osuđuje. Naša stranka će nastaviti da se zalaže za dosledno i celovito, a ne selektivno poštovanje zakona! – rekla je Meliha Salčinović

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

Izvor: radiosarajevo.ba  Foto: Zenicainfo/stranjani

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.