Naslovna VESTI LEŠEVI SU SVUDA PO AUSTRALIJI: Ovi prizori teraju suze na oči –...

LEŠEVI SU SVUDA PO AUSTRALIJI: Ovi prizori teraju suze na oči – SNIMCI I FOTOGRAFIJE IZ POŽARA! (VIDEO)

0
lesevi su svuda petface

Danima nam iz Australije dolaze potresne slike i stršni snimci patnje životinja, koji nas zabrinjavaju svakodnevno. Da li će se ovaj problem rešiti, nadamo se – što pre!

Tužne videosnimke i fotografije stradalih životinja u požarima koji haraju Australijom šire se društvenim mrežama. Profesor Kris Dikman, stručnjak na području bioraznolikosti iz Sidneja, izjavio je da se radi o 480 miliona mrtvih životinja, piše Index.hr, a prenosi Blic.

PROČITAJTE I:

KOMPILACIJA SNIMAKA SPASAVANJA ŽIVOTINJA IZ LEDA: Ovo je VIDEO koji vraća…

KOALA ZAUSTAVILA BICIKLISTE IZ SRCEPARAJUĆEG RAZLOGA: U Australiji su temperature toliko…

POLICAJAC SKINUO JAKNU I POKRIO SMRZNUTOG PSA: Ovaj policajac je pronašao…

Na internetu su objavljeni uznemirujući snimci na kojima se vide leševi nastradalih životinja duž australijskih puteva.

Brojke se temelje na izveštaju koji je napisao u saradnji s drugim stručnjacima 2007. godine za organizaciju “World Wide Fund Nature”. Tada je na području Novog Južnog Valesa bilo 17,5 sisara, 20,7 ptica te 129,5 gmizavaca po jednom hektaru.

Te brojke su pomnožili sa veličinom područja koje je požar zahvatio. Procenili su da je na tri miliona hektara Novog Južnog Velsa, koliko je izgorelo pre desetak dana, čak 480 miliona sisara, ptica i gmizavaca bilo zahvaćeno požarom.

Stručnjaci su zabrinuti da su neke biljne i životinjske vrste zbog ovog požara i izumrle. Kenguri su imali najveće šanse za preživljavanje jer su veliki i brzi, dok su koale najugroženije jer su male i spore. One se hrane lišćem eukaliptusa koje sadrži lako zapaljivo ulje te su tako dodatno ugrožene.

Postoji stvarna zabrinutost da su čitave vrste biljaka i životinja uništene nakon otkrića da je gotovo 500 miliona životinja umrlo od početka izbijanja požara. Stradalo je čak 8.000 koala, što je trećina ovih životinja kojima je Australija dom.

Do sada je izgorelo više od pet miliona hektara, a požari i dalje divljaju po celoj Australiji. Žalosno u celoj priči je da ni u organizaciji “Science for Wildlife” ne postoje procedura i protokol za ovakva stanja pa se još ne zna šta će sa stradalim životinjama i kako će im pomoći.

Ministarka životne sredine Suzan Li izjavila je da sae tačne brojke smrtno stradalih životinja neće znati dok se požari ne smire.

Svi koji žele pomoći životinjama stradalima u ovim strašnim požarima mogu da uplate donaciju organizacijama “TheWorldWildlifeFund”, bolnici za koale “PortMacquarie”, RSPCA.

petface viber

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstNEŠTO NAJSLAĐE NA SVETU: Nije mogla da ga uvede u Poštu, zato ga je OBUKLA U JAKNU DA SE NE PREHLADI! (VIDEO)
Sledeći tekstKOST I KOŽA NA LANCU: Tugovao je živeći na lancu, GLADAN I SAM! (VIDEO)

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime