Naslovna VESTI PSI Postoje li psi koji se ne linjaju?

Postoje li psi koji se ne linjaju?

0
linjaju petface

Svi vi koji za ljubimca imate preslatkog dlakavog psa, sigurno ste iskusili četkanje kako njih tako i vaših tepiha, prostirki i nameštaja…

Jasno je da se svi psi koji imaju dlaku linjaju. To je prirodan proces i, osim u slučajevima kada je ono izrazito i neuobičajeno masivno, ne bi trebalo da vas zabrinjava. Bar, kada je njihovo zdravlje u pitanju.

Pročitajte još:
KORISNO: Evo šta treba da sadrži pribor za prvu pomoć ljubimca!

linjaju petface

Ono što zapravo brine mnoge vlasnike jeste njihovo sopstveno zdravlje. Stoga se mnogi pitaju da li postoje rase pasa koje se ne linjaju?

Pročitajte još:
Šta kada dobijete ili nađete mače?

Odgovor je – I DA I NE 😉 Psi koji se navodno ne linjaju, su oni kojima dlaka ne opada na vaš nameštaj, već ostaje u podlaci. U ove rase spadaju pudle, terijeri i šnauceri, kao i rasa koja je postala poznata po porodici Obama – portugalski vodeni pas.

linjaju petface

To su takozvane hipoalergijske rase pasa, i mogu biti dobri ljubimci ljudima sa alerijskim sklonostima. Ako se za njih odlučite kupite dobru četku ili angažujte frizera za pse. Njihova dlaka se mora, takođe, redovno negovati da nebi postala “ućebana”.

U svakom slučaju, za koju god rasu da se odlučite, na četkanje se spremite! Nega je najjednostavnije rešenje za problem linjanja. Potrudite se da svakodnevno izdvojite desetak minuta za četkanje ljubimca.

Za sve što vredi u životu potrebno je makar malo truda, a vaš prijatelj vredan je svakog zamaha četke. 😉

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstPsi, koji su bili zarobljeni 7 meseci u podrumu, prvi put na slobodi!
Sledeći tekstSvakog dana, dečak je upadao na tuđ posed. Samo ZBOG OVOG PSA!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime