Naslovna VESTI PSI UŽAS U CRNOJ GORI: Štene upucano, pa bačeno sa litice da umre!

UŽAS U CRNOJ GORI: Štene upucano, pa bačeno sa litice da umre!

4

On je poznata ličnost. Ni manje ni više, nego član Kinološkog saveza Crne Gore, kaže za naš portal Livia, koja nam je poslala i PETICIJU koju potpisuju ljubitelji žiotinja, tražeći odgovornost.

Naime, 21. marta, oko 7h ujutru, maleno štene je pogođeno, tačnije upucano. Kako nam gospođa kaže, to je učinio sekretar Kinološkog saveza Crne Gore, jer mu je pas napadao ovce. Kako dalje navode ljubitelji životinja iz Crne Gore, pas je bačen, niz liticu, u blizini Bara!

litice petface

Za novine je izjavio kako će platiti troškove lečenja, ali nema indicija da je to i uradio, kaže na Livia.

ALEKSINAC: Vlasnički labrador UPUCAN, dva dana nakon smrti uginulo i štene!

Miodrag Vreteničić, inače generalni sekretar Kinološkog saveza Crne Gore, za „Vijesti.me“ rekao je da je pas povređen slučajno. On je ispričao da je ispalio hitac, kako bi upozorio komšijine pse koji su napali ovce na njegovom imanju.

litice petface

Volonterke iz „Prijatelja životinja Bar“, pronašle su ranjeno štene, nakon što im je njegov vlasnik dojavio gde ga je bacio zatvorenog u vreći. Kako su navele, vlasik je to učinio, po preporuci veterinara koji mu je navodno rekao da se psa “otarasi”. Međutim, veterinar je to za Radio Tivat negirao, kazavši da je vlasnika psa samo savetovao da ne podiže tužbu protiv Vreteničića kako ne bi ugrozio “odnose sa susedom”.

SURČIN: Dva psa upucana – vlasnica Milica ih prepoznala na Facebook-u!

Volonterke udruženja odvele su štene u veterinarsku ambulantu u Bar, gde mu je ukazana adekvatna nega. Kosti u zadnjoj desnoj nozi su mu smrskane, a cirkulacija u njima usporena, pa je nesrećno štene pod jakim antibioticima da bi se sprečile infekcije.

litice petface

Tamošnji ljubitelji životinja pokrenuli su peticiju, kojom se traži ODGOVORNOST lica koji su doveli do ovoga!

Molim vas, prijavite se i podelite, ne samo zbog ovog psa, već za sve pse koje su žrtve pucnjave, trovanja,…pojedinci koji su odgovorni za te zločine uglavnom se izvlače. Nepotrebno je reći da ovo mora prestati, stoji u peticiji koju možete potpisati na linku: Justice for tiny puppy, shot in legs because he was ‘attacking sheep’, then thrown off cliff (Bar, Montenegro)

 

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstPRIČA DA SE NAJEŽIŠ: Zlatko je nepokretan 18 godina, a onda je svrhu života našao u PSIMA!
Sledeći tekstFotografija koja je srušila Internet: Žena pokrila napuštenog psa ćebetom i mazi ga!

4 KOMENTARA

  1. Potpisala bih peticiju ali ne vidim gde je prostor za to.Smatrajte da sam potpisala.Svako maltretiranje zivotinja od strane neljudi treba debelo sankcionisati!

  2. Potpisujem peticiju ako je ovo prostor za to.Ne smatrem samo da treba da se pocinilac pozove na odgovornost i kazni..vec i da se izglasa novi mnogo ostriji zakon protiv zlostavljanja zivotinja i o odgovornom vlasnistvu.

  3. Zabranjujem svako nasilje nad životinjama.
    Želim brz oporavak malom ljepotanu.
    Potpisujem peticiju protiv zlostavljanja životinja.

  4. Ovo j e nečuveno više, ne znam da li je neko kažnjen ikad! Da li je moguće da ovo prolazi, da li je moguće da neko samo može da izađe i puca! I mi mislimo da smo napredovali kao civilizacija.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime